Dakota brengt luchtgroet op Dodenherdenking

DRONTEN
Een historische Dakota heeft woensdagmiddag een luchtgroet gebracht over het centrum van Dronten. Het toestel vloog rond twee uur over het dorp.

De Dakota uit 1942 is van de Britse Royal Air Force en maakt van Texel een rondvlucht over Nederland ter gelegenheid van Dodenherdenking. Het olijfgroene vliegtuig met zwartwitte strepen is geschilderd in de kleuren van een toestel, dat op D-Day in juni 1944 werd gebruikt om zweefvliegtuigen naar Normandië te slepen. Later heeft het dienst gedaan als transportvliegtuig.

Vorig jaar stuurde de RAF de Lancaster bommenwerper naar Dronten. Dit toestel is vanwege reparaties nog enkele weken buiten gebruik.

reacties (2)

 • henk

   

  Verschil moet er zijn Julia..!!

  reageer
 • Julia

   

  Fijn voor de mensen die moeten werken. Die hoeven zeker niet te herdenken. Wat een tijd on dit om twee uur te doen!!

  reageer
 • JanB

   

  Ik moet hem helaas ook missen, maar ik hoop dat ik wel op tijd in Dronten kan zijn voor de herdenking aldaar om 20 uur, dat is waar het uiteindelijk om draait of niet? En tja, als zo'n vliegtuig een rondvlucht maakt vanuit Groot-Brittannië over heel Nederland is het niet zo gek dat ie alleen rond 2 uur 's middags over Dronten kan vliegen.

 • Maaike

   

  Wat fijn dat je nog kunt werken! Dat je niet in de WW zit of niet meer in staat bent om te werken vanwege je gezondheid. Ik had graag in je schoenen gestaan. Dan maar geen Dakota. Noodgedwongen niet kunnen werken is ook geen feestje. Maar ik zal als hij morgenmiddag over komt even een minuutje stilte voor je nemen.

 • Kaassie

   

  je kunt natuurlijk ook een vrije middag nemen.

 • inger

   

  Herdenken doe je niet door naar een overvliegende Dakota te kijken maar door om 8 uur twee minuten stil te zijn, dat kunnen ook de mensen doen die om 8 uur moeten werken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert