Ziekenhuisserie heet Centraal Medisch Centrum

EMMELOORD
De nieuwe ziekenhuisserie die deze zomer in Emmeloord wordt opgenomen gaat Centraal Medisch Centrum heten. Dat hebben RTL en Videoland dinsdag bekend gemaakt.

De tv-serie, met een hoofdrol voor Renée Soutendijk, draait om de dramatische gebeurtenissen rond een ziekenhuisdirecteur, de medische staf en de patiënten. De nieuw aangestelde directeur Cleo de Waard moet stevig bezuinigen, maar zij stuit daarbij op behoorlijk wat weerstand van de specialisten.

Geleidelijk komt Cleo erachter dat de raad van bestuur geen enkel oog heeft voor de patiënten. Ze heeft moeite met de strenge bezuinigingsmaatregelen en probeert het ziekenhuis én haar eigen leven op de rails te houden.

Volgens RTL zijn de verhaallijnen in de serie, die wordt geregisseerd door Will Koopman, gebaseerd op realistische medische thema’s. Zo krijgt een van de specialisten al op jonge leeftijd Alzheimer en lijdt een jonge patiënt aan een chronische depressie.

Producent Talpa heeft voor de opnames tijdelijk een hele verdieping van het Dokter Jansencentrum in Emmeloord afgehuurd.

reacties (5)

 • Lol

   

  Net een echt ziekenhuis dus!

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Nu kan Graaiende Loek met de verhuuropbrengst zijn schuld wegens lening aan de gemeente Noordoostpolder aflossen. Zie je het gebeuren? Er is vast wel weer een vigerende reden om de opbrengst voor iets anders te bestemmen! Lees eigen portefeuille...

  reageer
 • Moo

   

  Hoe ironisch is dit......

  reageer
 • Flevoburger

   

  Hardstikke goed. Dan kunnen de opbrengsten van de locatiehuur mooi besteed worden aan betere zorg. Ja toch?

  reageer
 • Schipper

   

  Realistische locatie, in het verleden tot twee keer toe in dat zelfde ziekenhuis de ruzies tussen de medici mee moeten maken. (mijn buurvrouw wordt toentertijd in haar pyjama de straat opgestuurd.) Misschien waren dat de voorbodes qua onenigheden aangaande de plannen om het graaien mogelijk te maken welke wij heden moeten meemaken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert