Leefbaar verontwaardigd over subsidie bad Haven

ALMERE
Leefbaar Almere is verontwaardigd dat burgemeester en wethouders geld steken in een nieuw zwembadje in Almere Haven. "Nu kan het opeens wel terwijl ons steeds is voorgehouden dat er vanuit de gemeente geen geld was om een initiatief te steunen", aldus raadslid Nico van Duijn. "Het is opmerkelijk dat als er een oud-wethouder bijzit, plotseling Sinterklaas rondloopt."

De partij heeft daarom schriftelijk vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de subsidie van twee ton voor de nieuwe zwemvoorziening aan de Kerkstraat. Het is de bedoeling dat er een bad komt van acht bij vijftien meter, dat ook geschikt moet zijn voor recreatief zwemmen.

Leefbaar Almere is gepikeerd over de gang van zaken. "Waar komt het geld vandaan? En wat is de onderbouwing? Er zijn namelijk nog vijf kleinere badjes in Haven en die krijgen geen subsidie."
 

reacties (10)

 • peteratea

   

  De kostwinnaar in mijn gezin onderhoudt mij al sinds 1993. Daarvoor was ik zelfstandig ondernemer en daarvoor heb ik enkele werkgevers gehad in de Grafisch Industrie. Nog nooit heb ik een uitkering gehad.

  reageer
 • John1967

   

  Beter lezen. Nico is boos omdat hij is voorgelogen door het college en het er op lijkt dat er sprake is van pvda ordinaire vriendjespolitiek. Het zwembad zelf is niet het probleem.

  reageer
 • Kees

   

  En jij verdient je eigen inkomen Peter? Of ben je al jaren werkloos en vangt dus een uitkering?

  reageer
 • peteratea

   

  En zo eindigt Nico van Duin zijn betoog: 'Verder vinden we het fantastisch, zo´n zwemvoorziening midden in Haven, nu het oude zwembad gesloopt moet worden. Haven heeft dit nodig.' Maw, Leefbaar Almere is erg in blij met dit initiatief van ex pvda wethouder Ineke Smidt, die zelf alweer veel te lang steunt op wachtgeld.

  reageer
 • Ivo Ippelkarper

   

  Natuurlijk is Leefbaar hier ontstemd over. Elke euro die niet naat kunst en cultuur gaat is volgens hen weggegooid geld. Huis wil die 2 ton liever aan een extra verbouwing van de schouwburg besteden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Je leest niet goed. Het is ook vorm recreatief gebruik. Bovendien : het is voor ouderen! Gaat er eens een keer iets n aar ouderen, is het weer niet goed.

  reageer
 • joop

   

  8 bij 15 meter ? dat is geen zwembad, maar een badkuip

  reageer
 • Jan

   

  Wel grappig dat hun eigen wethouder zit te slapen. Wat doet die Frits Huis de hele dag. PvdA die geeft alleen maar geld uit, daar zijn ze heer en meester in. Zo zie je maar hoe corrupt de PvdA is

  reageer
 • Rich

   

  Wat ik gewoon niet snap is dat het oude zwembad wordt gesloopt omdat hij niet meer voldoet aan de eisen. Er wordt een bak water gemaakt in almere poort wat ook niet echt iets is. Wij almeerders vragen al jaren om een mooie subtropische zwembad met mooi buitenband met ligweide enzo dat kan niet is te duur. Maar nu wel in een of andere senioren complex een bak water maken waar alleen maar ouderen in kunnen en verder niemand kosten een vermogen dat kan wel. Waar blijft de stem van de almeerders ergens in zo'n bak genaamd vuilnisbak. Jammer weer.

  reageer
 • Floor

   

  Terecht dat hier vragen over gesteld gaan worden. Gemeenschapsgeld stop je niet in zaken waar de gemeenschap nauwelijks van kan profiteren. Wat moet je met zo'n klein bad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert