College vindt eigen declaraties zorgvuldig

LELYSTAD
De declaraties van het college van burgemeester en wethouders van Lelystad over 2015 zijn zorgvuldig beoordeeld en waren altijd relevant. Dat antwoordt het college op vragen van de fractie Leuc.

De partij vroeg eind maart opheldering over de declaraties van totaal 63.000 euro. Zo declareerde burgemeester Horselenberg 20.000 euro, waarvan ruim 15.000 aan taxikosten. De wethouders Rentenaar en Van Wageningen declareerden elk rond de 4000 euro voor opleidingen.

Volgens het college zijn de taxikosten van de burgemeester gemaakt uit hoofde van haar portefeuille en taken. De studiekosten zijn nodig om de kwaliteit van het openbaar bestuur te verbeteren. Het college stelt dat altijd wordt gekeken of declaraties noodzakelijk zijn en voldoen aan richtlijnen die hiervoor zijn vastgesteld.

reacties (9)

 • Frits

   

  Dat het volgens de - door de politici zelf vastgestelde - regeltjes mag, maakt het nogniet fatsoenlijk en zorgvuldig. Burgemeesters van andere steden rond de 75.000 inwoners declareren niet dit soort absurde bedragen. En 4000 euro aan studiekosten voor wethouders, tja, ik kan niet beoordelen welke cursussen ze gevolgd hebben, maar dat is ook behoorlijk hoog. De meeste ambtenaren die heel wat jaren meer bij de overheid zullen blijven werken krijgen dit soort cursussen niet, terwijl de maatschappij daar langer van zou profiteren. Misschien hadden de betreffende partijen beter gekwalificeerde bestuurders moeten selecteren als deze twee zonder cursus de kwaliteit van het openbaar bestuur negatief beïnvloedden? De reactie namens het college bevestigt wel mijn beeld dat dit college een te laag niveau heeft. Maar ik vermoed dat zelfs vele tienduizenden euro's aan cursussen dit niet verhelpen.

  reageer
 • ron

   

  taxikosten kan je onverantwoord omgaan met gemeenschapsgeld noemen maar onmogelijk een vorm van graaien.

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Wat ontzettend jammer dat 'bestuurders' zich op deze manier weer in het nieuws laten komen. Zelf zou ik niet weten hoe ik €15.000,00 aan taxikosten zou moeten verantwoorden als ik al de beschikking zou hebben over een chauffeur. Het enige wat deze lieden MOETEN doen is volledige openheid van zaken geven. Kan de burgemeester zelf overigens niet rijden of gebruik maken van het fantastische OV, fietsen ... ???

  reageer
 • Rinus

   

  Ben eigenlijk wel benieuwd naar de declaraties van de partner van mevrouw van de Watering (Wout Jansen) toen deze wethouder was.

  reageer
 • Snuffelaar

   

  De burgemeester die taxikosten maakt uit hoofde van ZIJN functie? Weet de redactie van uw Omroep al dat wij 10 jaar een vrouwelijke burgemeester hebben? 7

  reageer
 • Rob

   

  Dat Omroep Flevoland zich hier in lijkt te vergissen zegt mogelijk meer iets over de mate van ambitie en zichtbaarheid die de laatste 10 jaar aan dit ambt gekoppeld lijken te zijn.... ;) Jammer dat deze zichtbaarheid verward wordt met een nieuwsbericht over hoge taxikosten. Er zijn ongetwijveld ook positief behaalde mijlpalen te benoemen gedurende de laatste 10 jaar? . .. ... ....

 • laat alle reacties zien
 • Koos

   

  Zorgvuldig? Uit de beantwoording op de vragen van fractie LEUC trek ik dit sterk in twijfel. Wordt er een register bijgehouden waarin overzichtelijk is welke rit waarvoor dient? De burgemeester heeft weinig tot geen besef hoeveel €15.000 aan taxikosten is.

  reageer
 • Frans

   

  Ik mag aannemen dat het College een overzicht inzichtelijk zou kunnen maken op de website van de gemeente. Dat heet niet transparantie maar openheid. Het heeft toch niets te verbergen! Nu En de kosten voor een cursus, toegevoegde waarde moet eenvoudig duidbaar zijn.

 • Pimpernel

   

  Een en al corrupt handelen twintigduizend euro taxikosten absurd graaien graaien graaien, gaarne onmiddellijk ontslag voor deze mijnheer. Neem aan dat deze nog in zijn proeftijd zit!

  reageer
 • Barbara

   

  Blijven vreemd hoog uitgevallen bedragen voor gebruik van een taxi of de chauffeur moet los van de ritten als particulier chauffeur in dienst zijn. Maar dan nog.

 • Nol

   

  15000 euro aan taxikosten? is ze de wereld rond geweest? belachelijk..

  reageer
 • Rob

   

  Afscheidstournee

 • Dirk2

   

  Je kunt alles goedpraten binnen het bestuurlijk kader. Maar of je het de burger ook kunt uitleggen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert