Geen ligplaats voor boot achter het huis

NOORDOOSTPOLDER
Gedeputeerde Staten zijn tegen het soepeler omgaan met ligplaatsen voor boten in Noordoostpolder. De gemeente had om een soepelere regeling gevraagd.

Voor mensen die aan het water wonen en een eigen bootje hebben, blijft het verboden om dat achter hun huis af te meren. De provincie verwijst hen naar een jachthaven.

De gemeente Noordoostpolder gaat nu onderzoeken of er in Emmeloord een alternatieve plek voor de booteigenaren gevonden kan worden. Op Urk heeft het verbod er toe geleid dat eigenaren een plan hebben om in de Urkervaart een watersportvereniging met jachthaven op te richten.

reacties (16)

 • PKR

   

  In Friesland betalen ze voor de kavel maar ook voor het water ,dat gebeurt in Flevoland niet. Dat de bootjes er liggen werd gedoogd maar nu willen ze dat niet meer. Hetzelfde geldt toch voor toegeëigende tuintjes waar de gemeente zo fel op is.

  reageer
 • oude polderpionier

   

  Moet dan de boot van de burgemeester ook weg in marknesse.of heeft die een voorkeurs behandeling.Hij moet een voorbeeld geven dunkt mij.

  reageer
 • at

   

  in Lemmer liggen ze allemaal achter het huis

  reageer
 • Noppertje

   

  En weer het volgende bewijs dat de provincie Flevoland niets toe te voegen heeft aan de NOP, ze breken een mooie en goede traditie af dat iedereen, ook degenen met een kleine beurs, een bootje vlak bij huis hebben. Weg met die zomerse gezelligheid langs de vaart.... Provincie opknippen zou ik zeggen!

  reageer
 • Carry

   

  Het is niet de gemeenteraad die dit doet! Het is de provincie het moet blijkbaar allemaal naar Lelystad want die willen watersport hebben. Waar bemoeien ze zich mee blijf nu ook aan de andere kant van de Ketelbrug!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bromsnor

   

  Het mag niet en voor zover men motivatie nodig zou hebben is die uitvoerig toegelicht.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Wanneer je auto hinderlijk staat zal hij weg gesleept worden en krijg je een bekeuring. Voor de rest parkeren de meesten volgens de regels.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Op de foto kun je zien dat men twee bootjes naast elkaar heeft liggen terwijl er ruimte zat is om ze beide aan de wal af te meren. Een goede demonstratie van de noodzaak dit hinderlijke gedrag tegen te gaan.

  reageer
 • Hannes

   

  Als het om de schroot gaat wat er in grachten en vaartjes liggen, zou ik zeggen ga daar eerst mee aan de slag. En niet dat de goeie, die zijn bootje goed onderhoud, onder de kwade moeten lijden. Want het aanzien is echt armoe troef.

  reageer
 • Vissekla

   

  Het zal zijn reden wel hebben. Een mooi bootje afgemeerd met gezellige mensen aan boord draagt zeker bij aan de sfeer. Maar je ziet ook halfgezonken, groen verweerde wrakken liggen, eigenaar niet te vinden, die vervolgens op kosten van de burger verwijderd moeten worden. Dan liever een knappe jachthaven...

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Als je het stuk goed leest zie je dat de gedeputeerde staten (provincie) dit niet wil. De gemeente Noordoostpolder juist wél.

  reageer
 • Kees

   

  Mee eens. Stel eventueel een grens aan de grootte van de boot en voer bijvoorbeeld een onderhoudsplicht in. Zo vol boten lag het toch niet? Geeft een leuk levendig beeld.

  reageer
 • aki24

   

  Dit idee zal wel komen van dezelfde raadslid die ook met alle geweld zijn idee uit het jaar nul erdoorheen wil drukken.(Dit omtrent het vol bouwen met lege winkelpanden op de deel) Ik woon al vanaf mijn 11dé in de zuidert en sinds dat ik mij het kan heugen waren er al boten die aangemeerd waren. Dat was leuk je zag alle soorten mensen van Heine en vér. mijn advies voor deze OUDE fossielen die in de gemmenteraad zitten ga lekker iets anders doen dan door verveling domme ideeën te maken.

  reageer
 • Kleurrijk

   

  Wat is dan de motivatie van GS om het niet toe te staan? Alleen aangeven dat de boot naar de jachthaven moet volgens het bericht, maar wat zijn de zwaarwegende redenen hiervoor dan.

  reageer
 • Sietse

   

  Echt belachelijk, gaan ze dan het parkeren van je auto voor je huis dan ook verbieden?

  reageer
 • Hhdj

   

  Ga eens kijken in friesland,daar heeft iedereen een boot bij huis liggen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert