Provincie verzet zich tegen sluiting gevangenissen

FLEVOLAND
De provincie Flevoland vindt het onacceptabel dat de gevangenis in Almere en de jeugdgevangenis Intermetzo in Lelystad mogelijk worden gesloten. Dat schrijft ze in antwoord op vragen van de ChristenUnie.

Volgens de provincie is de voorgenomen sluiting van deze inrichtingen in strijd met eerder gemaakte afspraken met de rijksoverheid. Gedeputeerde Staten zullen zich tegen de sluiting verzetten en willen daarvoor zowel de betrokken ministers als de Tweede Kamer benaderen.

Volgens GS werken er bij de P.I. Almere 252 mensen, van wie tweederde ouder is dan 45 jaar. Dat maakt hen moeilijker plaatsbaar op de arbeidsmarkt. Bij Intermetzo in Lelystad werken 192 mensen, schrijft de provincie.

reacties (3)

 • FLVLD2016

   

  Waarom heeft Flevoland er 2 gevangenissen. Goede vraag? Waarom gaat er een inrichting en een jeugd inrichting dicht. Grof gezegd, bezuinigen. En omdat er op dit moment te weinig capaciteit zit van het OM. Om mensen op te sporen die een gevangenisstraf van 9 maanden of langer vast moeten zitten. Is er nu een overschot aan cellen. En aangezien de Asielzoekers nu allemaal tegen worden gehouden, en straks allemaal met een Turkse visum het EU toch weer in kan. En omdat Nederland de 3% wilt bezuinigen op EU niveau ja dan moet je wel gaan snaaien en kijken waar je inrichtingen dicht kan gooien. En een nieuwe gevangenis bouwen met gewone beveiligers als personeel is altijd goedkoper dan ambtenaren in dienst te nemen. Je kan mensen dan makkelijker ontslaan.

  reageer
 • avd

   

  Je wordt toch gek van al die bestuurslagen. Hij Rijk beslist hierover en vervolgens heeft de Provincie weer commentaar en als dat niet lukt begint de gemeente weer. Zeur niet altijd. Accepteer.

  reageer
 • wimjc

   

  Het is jammer dat de provincie helaas alleen kijkt naar werkgelegenheid. Dat er bij justitie alleen bezuinigd wordt, begrijpen ze daar nog niet. Iedereen vind taakstraffen de gewoonste zaak van de wereld en ja dan heb je geen gevangenissen meer nodig. Dat de criminaliteit zo sterk afneemt, zodat gevangenissen kunnen sluiten geloofd natuurlijk iedereen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert