Terugvordering PGB-geld van de baan

ALMERE
Een autistische jonge man uit Almere hoeft zorggeld dat zijn moeder voor hem heeft ontvangen niet terug te betalen aan zorgverzekeraar Achmea. Dat heeft de bestuursrechter bepaald. Het gaat om bijna 66.000 euro.

De moeder had zich ingelaten met de stichting Vrienden van Tom om de inkoop van zorg te regelen. Die stichting fraudeerde op grote schaal met Persoons Gebonden Budgetten, zo bleek later. Ook had de moeder haar administratie niet op orde. Het zorgkantoor wil het geld terug en omdat de jongen inmiddels meerderjarig is, wordt het op hem verhaald.

De rechter vindt dat Achmea in dit geval de zoon niet kan verwijten dat zijn moeder het budget niet op de juiste wijze heeft besteed. De jongen kan het geld niet betalen. Ook kan de schade niet op de moeder worden verhaald, omdat zij een uitkering heeft.

reacties (4)

 • Wolverine

   

  En terecht,verzekeringen hebben geld zat,en vaak gaat dat juist naar verkeerde mensen.

  reageer
 • HM

   

  "Ook kan de schade niet op de moeder worden verhaald, omdat zij een uitkering heeft." Dus als je een uitkering hebt, kun je er maar lustig op los frauderen en hoef je toch niks terug te betalen? Er is op grote schaal met PGB's gerotzooid. Met name veel uitkeringsgerechtigden zagen het als een aanvulling op de uitkering, waarbij die uitkering niet gekort werd.

  reageer
 • Vinnie

   

  Echt goed dat de rechter dit heeft uitgesproken de vrienden van Tom zijn/waren echte oplichters. Ik ben zo blij dat ik daar nooit mee in zee ben gegaan voor mijn zoon.

  reageer
 • Arno

   

  Altijd zoiets achterlijks in dit land. Schade verhalen op de fraudeurs maar nee zo werkt dat niet in Nederland. Dat zie je vaker net als die kinderopvang ergens in het land mensen worden opgelicht en de oplichter lacht het laatst. Zit maar achter ze aan ook al hebben ze uitkering leven lang betalen desnoods of zoals al gebeurt overheid stelt slachtoffer schadevrij en gaat achter het geld aan kunnen ze als de beste kijk maar naar dit kabinet

  reageer
 • Roel

   

  Nu even met punten en komma's. Dan snap ik het misschien.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert