Werkstraf voor meisje dat meedeed aan gewapende overval

ALMERE
Een meisje van 17 uit Almere is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke jeugddetentie van een maand. Ze is volgens de rechter medeplichtig aan een gewapende overval in een bushokje op twee jongens. Naast de werkstraf moet het meisje ook een behandeling ondergaan tegen verslaving.

Eind oktober vorig jaar zou zij twee jongens van 17 en 18 jaar naar een bushokje op industrieterrein Sallandsekant hebben gelokt. Daar werden de jongens geslagen en geschopt door twee onbekenden met bivakmutsen. Onder bedreiging met vuurwapens moesten zij geld en telefoons afgeven.

De rechtbank vindt dat het meisje daaraan medeplichtig is. Ze heeft zelf geen geweld gepleegd. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie geëist.

reacties (5)

 • Zeewolde

   

  Urker jeugd zit uit verveling in een barretje, Almeerder jeugd doen een overval... Wat mijn voorkeur nu heeft mag u raden.

  reageer
 • Michael

   

  En die auto uitgebrand kwam door voorbij vliegend vuur ???

 • Tsja

   

  Gewoon jezelf stevig beveiligen. Er is genoeg voorhanden.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik ben tegenwoordig zelf 'voorbereid' om in het nodige geval me zel te kunnen verdedigen. En dat ga ik wel dan ook HARD doen in de overtuiging dat ze anders weer met ern werkstrafje weg konen michten ze ooit geoakt worden. De liden van mijn twee eerdere overvalken op straat hebben ze nooit gevonden. Misschuen us dat de ruchting wasr het op fast/moet. Dan hebben zulke overvalkers meer rusici er nuet geelhuids van weg te komen.

  reageer
 • Eric

   

  Ik zou je eerst willen aanraden om een cursus Nederlands te volgen. Ik denk dat je dan beter bewapend bent tegen deze maatschappij. Leef al 40 jaar in Lelystad en er is me nog nooit iets overkomen waarvoor ik een wapen nodig zou moeten hebben.

 • Thomas

   

  Dus u wilt zeggen dat u een gevaarlijke crimineel bent die met wapens op zak loopt?

 • Jaap

   

  En wie die twee onbekenden waren wist ze natuurlijk ook niet.

  reageer
 • avd

   

  Medeplichtig aan een gewapende overval. En dan....een werkstraf. Wat moet in dit land plegen om gewoon de gevangenis in te gaan.

  reageer
 • Derrick

   

  Niets, want die worden gesloten.

 • Thomas

   

  Oh, de meeste daders van gewapende overvallen eindigen in de cel. Maar ben je een vrouw dan krijg je een veel lichtere straf voor hetzelfde misdrijf.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert