Inwoner schuldig aan verduistering, maar onbestraft

ZEEWOLDE
De rechtbank in Lelystad heeft een 63-jarige man uit Zeewolde schuldig verklaard zonderstrafoplegging. De man verduisterde in de periode tussen april 2010 en juni 2011 42.000 euro, die aan zijn vader toebehoorde. Om niet door de mand te vallen gebruikte hij een valse brief van de KWF Kankerbestrijding.

De strafzaak tegen de Zeewoldenaar werd in de eerste instantie geseponeerd, maar hij vroeg zelf om vervolging zodat hij een blanco strafblad kon houden. Dat is niet gelukt, omdat de rechtbank zijn daden bewezen acht.

Zij is van mening is dat zijn daden moreel verwerpelijk zijn, maar ziet geen toegevoegde waarde in een straf of maatregel. Het geld is inmiddels weer terug bij de familie

reacties (3)

 • Richard

   

  Ach, zo moeilijk is het niet hoor. Als je het rechtssysteem begrijpt en begrijpelijk kan lezen dan klopt het helemaal...

  reageer
 • Lely...

   

  Inderdaad, een wazig verhaal.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Even voor de goede orde: hij heeft geen straf gehad waardoor hij een strafblad heeft. Daar was hij niet blij mee en hij vroeg of hij straf kon krijgen zodat hij geen strafblad zou hebben? Ik snap het niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert