Dodenherdenking door hele provincie

FLEVOLAND
Op verschillende plekken in Flevoland is woensdagavond stipt om 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Omroep Flevoland zond rechtstreeks de Dodenherdenking in Dronten uit. 

In Almere Haven werd traditiegetrouw de Dodenherdenking gehouden bij het monument De Dolfijn. Voor burgemeester Franc Weerwind was dit zijn eerste herdenking in Almere.

Ook in andere plaatsen in de provincie is stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogsgetroffenen.reacties (3)

 • Barbara

   

  Dodenherdenking voor een tent waar met flinke letters al het woord Bevrijdingsfestival op staat afgebeeld. Vergissing misschien? Het blijven herdenken als laatste hype om mensen zoet te houden zonder te begrijpen wat leven betekent lost niks op. Kijk om je heen overal staat de boel in brand. En wat kan je daaromtrent van een burgemeester verwachten?

  reageer
 • Marco

   

  Het meisje wat sprak op de grote markt in Almere: wat een krachtige stem, overtuigend. Maakte grote indruk en gaf kippenvel. Zeer zeer goed gesproken, grote klasse!!

  reageer
 • Henk24

   

  Twee rake toespraken. 4 Mei gaat niet alleen over iets van 71 jaar geleden. De Jonge en Weerwind wijzen (terecht) op de link met het heden. Iets om over na te denken door degenen die in de huidige woeste tijden op dit soort fora en social media zo gemakkelijk anderen wegzetten. Voor je het weet rijdt er weer een trein naar Sobibor. Zei wijlen Jules Schelvis hierover niet 'dat nooit meer'?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert