Reddingsbrigade waarschuwt voor onderkoeling

FLEVOLAND
De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt mensen op te letten voor koud buitenwater. De brigade verwacht dat veel mensen komend weekend aan of op het water zullen doorbrengen door het voorspelde mooie weer.

De lage temperatuur van het water geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.

Jaarlijks moet de Reddingsbrigade vaak in actie komen om mensen met kramp en onderkoeling te helpen.

reacties (1)

  • Marc

     

    Ik vind het wel meevallen met 'koud' water. Natuurlijk heb ik gekeken naar de tips van de Reddingsbrigade, maar heb vandaag lekker in een plas gezwommen. Met een vriend en vriendin naar een plas met steiger geweest, zij zijn in tegenstelling tot mij niet van die zwemmers. En kijken liever naar de plons als ik met oude spijkerbroek, shirt en sweater aan van de steiger spring, en dan lekker aan het zwemmen ben. Het was nog wel fris, maar goed te doen. En net voor wij weer naar huis gingen ben ik nog eens helemaal losgegaan! Ik had mijn goede spijkerbroek en shirt aan en zag mensen van de steiger springen. Ik kreeg zin om er nu met mijn goede kleren aan in te gaan, en omdat het door de wat straffe wind toch iets fris aanvoelde trok ik een oude trui over mijn shirt. Mijn vriend en vriendin waren blij dat zij droog en op veilige afstand van de plons bleven en ik genoot juist volop toen mijn goede spijkerbroek, shirt en oude trui nat werden terwijl de plons gebeurde. En heb heerlijk gezwommen!! Ik mocht daarna nog lekker in natte kleren achter het stuur en geniet nog een beetje, mijn kleren zijn nu bijna droog aan mijn lijf.....

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert