Experts onderzoeken plofkraak geldautomaat

LELYSTAD
Experts van de Explosieven Opruimings Dienst en de recherche hebben sporenonderzoek gedaan in het Lelycentre in Lelystad, waar vrijdagochtend vroeg een plofkraak werd gepleegd.

Een geldautomaat van de Rabobank aan de Plaats werd rond 5 uur met twee explosies gekraakt. Daarbij is volgens de politie geen geld buitgemaakt. Door de explosies sneuvelden ruiten in de overkapping boven de automaat. Tot op vijftig meter afstand lagen brokstukken op het plein.

Volgens de politie is de plofkraak door drie personen gepleegd. Twee mannen uit Lelystad werden kort na de eerste melding van de kraak met een scooter aangehouden op de Polderdreef. Een derde verdachte is nog gezocht met een helikopter, maar wist te ontkomen. Hij is vermoedelijk te voet gevlucht.

Een kapperszaak en winkel voor hoortoestellen net naast de geldautomaat zijn door de ravage gesloten. Onbekend is nog of de ondernemers binnen in hun zaak ook schade hebben.

reacties (4)

 • Ria

   

  Afblijven van andermans spullen. Wat zal dat fijn zijn. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Strenger straffen? Schade verhalen bij de daders? Van een kalender kip....... Drugs en drank verbieden...... Ik weet het niet meer met deze mentaliteit van sommige mensen.

  reageer
 • Maartje

   

  Ook verantwoordelijk voor de Botter destijds? Graag 20 jaar de bak in voor deze ellendelingen

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Hoeveelste keer is dit nu wel niet in Flevoland? Het wordt eens tijd dat de maatschappelijke schade, de politie- en recherche-inzet en dergelijke verhaald gaat worden op de plaatsers van dit soort automaten.

  reageer
 • Tuuk

   

  Schade verhalen op de plaatsers van dit soort automaten! Volgens mij snapt opa schoonenberg het niet helemaal en weet opa het verschil niet tussen MEIN en DEIN! Niet de plaatsers van de geldautomaten dienen voor de schade en kosten op te draaien, maar wel de daders van de plofkraak! Ik heb van mijn ouders meegekregen dat je van andermans spullen af blijft. Opa heeft dat blijkbaar niet meegekregen anders kraam je niet zulke onzin uit!

 • ronald

   

  Ze hebben een ander soort klapper gemaakt als dat ze gedacht hadden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert