Gemeente controleert betalingen aan Intermetzo

LELYSTAD
De gemeente Lelystad controleert of de betalingen aan jeugdzorginstelling Intermetzo correct zijn verlopen. De gemeente is daarover met de instelling in gesprek.

Intermetzo zou op punt van omvallen staan door geldnood. Dat komt omdat gemeenten nog miljoenen aan Intermetzo moeten betalen. De instelling biedt zorg aan kinderen met complexe problemen. In totaal zijn vorig jaar zo'n 150 Lelystadse kinderen door Intermetzo ondersteund. De gemeente zegt er prioriteit aan te geven dat die kinderen zorg blijven krijgen.

In Almere worden zo'n 200 kinderen door Intermetzo geholpen. De gemeente laat weten dat er vanuit Almere geen betalingsachterstanden zijn aan de organisatie.

Intermetzo is in Flevoland actief in Lelystad en Almere. Verder helpt de organisatie kinderen in Utrecht en de Achterhoek.

reacties (4)

 • ...

   

  No worries! Ik woon bij intermetzo en er is helemaal geen sprake van een faillisement hoor, rustig aan en chill out!

  reageer
 • Jop

   

  Waarom achteraf als het al is misgegaan. Het is handiger om dit lopende het proces te doen en bij te sturen als het nodig mocht zijn. Kost ook een stuk minder geld en ergernis. Daarnaast kan degene die zit te slapen gelijk op straat worden gezet..

  reageer
 • Frans

   

  Los van de vraag waar het geld zit. De overheid heeft er een handje van diensten commercieel aftenemen maar neemt het daarbij niet altijd even nauw met betalingstermijnen. Als een burger te laat betaald volgt er opslag/boete. Neem aan dat de gemeenten ook hun verplichtingen nakomen en het renteverlies van Intermezzo betalen. Kan toch niet zo zijn dat ook hier de overheid weer het faillissement van een bedrijf veroorzaakt door nalatigheid/procedure hooghartigheid.

  reageer
 • Hendrik...

   

  De gemeentes hebben bij elkaar meer dan 300.000.000 eoro over aan zorggeld, dus dat geld zal daar wel zitten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert