Straatpraat: Gemeenten potten zorgmiljoenen op!

Gemeenten in heel Nederland hebben 310 miljoen euro bestemd voor zorg niet uitgegeven. Het geld ligt op de plank. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en het vakblad Binnenlands Bestuur.

Sinds vorig jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor onder meer de thuiszorg en ondersteuning aan een ieder die niet meer alles zelf kan. Dat ging gepaard met flinke bezuinigingen en besparingen op de zorg aan mensen. En nu is er dus geld over.

Wat vind jij daar nu van? We vroegen het in Lelycentre in Lelystad:

reacties (9)

 • Rob

   

  Daar heeft u helemaal gelijk in meneer Bakker maar als mensen geld ruiken dan moet het ook meestal en als het even kan op met een teveel uitgave m.b.t het eerder gestelde budget.

  reageer
 • Rob

   

  Dat bedoel ik dus geld verbrassen van de Nederlandse belastingbetaler tot dat er straks helemaal niets meer over is voor de echte hulpbehoevende

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Waar gaat dit helemaal over: nog geen miljoen euro per gemeente.... (gemiddeld) Vind ik nogal meevallen in zo'n overgangsfase.

  reageer
 • Botercreme op ieder zijn hoofd.

   

  Het goochelen en schuiven met zorg- en verpleeggelden is voor de gemeenten een monopoly spel verworden.Het bijzondere in dit spel zijn de overleggen tussen de gemeenten in regionale contacten. Juist met deze onderlinge strategie zet men iedereen geraffineerd buitenspel.

  reageer
 • Jade

   

  Dat geld geven ze straks wel uit aan een of andere project wat toch weer mislukt. Of het verdwijnt in de zak van een of andere directeur van een zorginstelling die vindt dat hij dat verdient.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Je bent toch geen knip voor je neus waard als bij de zorgorganisatie waarvoor je werkt mensen in nood wilt beduvelen terwijl de geldelijke middelen voorhanden zijn? Wat is dat voor een dwaze opstelling..

  reageer
 • Rob

   

  Liever 310 miljoen euro over dan volgend jaar 620 miljoen € tekort, de organisaties die nu klagen moeten niet zeuren ze spreken alleen maar voor eigen parochie om hun baantje te behouden. Zou er volgend jaar een miljard € meer gebudgetteerd worden en er blijft 1 miljoen € over dan horen we het zelfde verhaal, maar geven we 100 miljoen teveel uit dan hoor je ze niet meer. Het moge duidelijk zijn voor de ouderen dat er ook een bodem is aan alles en ik ben zelf geen jonkie meer dus....

  reageer
 • Boels

   

  Het ziekenfonds was niet voor iedereen; de hogere inkomens mochten niet meedoen en droegen dus niet bij. Met de ZVW doen die wel mee en zorgen zo dat de gemiddelde kosten per verzekerde lager is dan als ze niet meedoen. De gemeenten krijgen een bedrag dat gebaseerd is op inwoneraantal en mogen het overblijvende in eigen zak steken. Dat is inderdaad niet juist, maar zo besloten door het parlement. Verder is de zorgindustrie niet op orde; teveel onduidelijke instellingen met schimmige boekhoudingen. (Los van het soms vreemde beloningsbeleid; topinkomens moet eigenlijk voldoen aan de inkomensnormen en dat wordt te veel ontdoken)

  reageer
 • kees d.

   

  Ik dank de Lachende Leugenaar met zijn onzinnige bezuinigingsbeleid in de zorg. Verzekeraars met marktwerking en de besparende gemeentes aken de zorg onmogelijk! ZIEKENFONDS terug mankeerde helemaal niets aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert