AFA demonstratie tegen Pegida gaat niet door

ALMERE
Een groep demonstranten van Anti Fascistische Aktie (AFA) zal zaterdag niet komen demonstreren bij de bijeenkomst van anti-islambeweging Pegida in Almere. Beide groepen zijn vaker met elkaar slaags geraakt tijdens demonstraties.

De gemeente Almere heeft AFA laten weten dat de gekozen locatie voor hun protest op het Forum bij de bioscoop niet veilig is. De gemeente zou volgens AFA hebben gezegd dat zij geen vermenging wil van winkelend publiek en de anti fascisten. De gemeente stelde een locatie achter het station voor, bij het WTC gebouw.

Een woordvoerder van AFA is boos en zegt dat Almere in de week van de viering van de overwinning op het fascisme de gemeente een organisatie met vreemdelingenhaat meer ruimte geeft. De demonstratie van Pegida is zaterdag om half twee op de Esplanade in het centrum.

reacties (4)

 • IK

   

  AFA, was dat niet die beweging die vrijheid van meningsuiting promoot? (Tenminste als het HUN mening is?) Is men het daar niet mee eens worden er doorslaggevende argumenten (ze slaan het erin) gebruikt!

  reageer
 • En terecht, wie maakten de problemen......juist die linkse knuffelaars. Hulde Almere

  reageer
 • john

   

  Schandalig dat antifascisten moeten wijken voor fascisten. Almere bedankt !!!

  reageer
 • Die anti-fascisten zijn alleen maar uit op rellen, niet op het verkondigen van hun mening. Ze hebben wel een grote mond over vrijheid van meningsuiting, maar alleen maar de hunne.

 • almere

   

  er komt een einde aan die kuffelaars , en aan rel schoppers hebben niks dus ga maar naar die linkse knuffel partijen

 • Faith

   

  Applaus ! Dit is de omgekeerde wereld, wie worden er de dupe? Mensen die nog een beetje fatsoen in hun donder hebben om het op te nemen tegen deze zeer gevaarlijke club, weg ermee !

 • Dr.Jake

   

  Eindelijk rust van die 'moslim'knuffelaars. Meesatal zijn hun alleen slaags geraakt met de politie/ME en niet de pegida mensen. Dus net goed dat ze apartworden gehouden van de gemeente.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert