Nieuwe spoorbrug verplaatst over de A1

FLEVOLAND
Met een druk op de knop zette minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu de nieuwe spoorbrug in het licht. Daarmee werd vrijdagavond het officiële signaal gegeven voor de verplaatsing van de spoorbrug. De brug wordt over de A1 gereden en gaat de huidige spoorbrug op het traject Weesp - Almere vervangen.

De brug is 255 meter lang en weegt 8400 ton. Volgens minister Schultz is het daarmee de grootste spoorbrug van de wereld. De brug wordt centimeter voor centimeter vooruit gereden. ''De verplaatsing van de spoorbrug is dan ook best spannend'' aldus de minister.

De komende maanden wordt de nieuwe brug afgebouwd. Zo wordt het betonnen dek gestort. De oude brug blijft dan ook voorlopig nog gewoon in gebruik. Pas eind augustus wordt de oude spoorbrug verwijderd en de nieuwe brug op zijn plaats gezet en op het spoor aangesloten.
 

reacties (3)

 • volgels

   

  ik hou van volgels

  reageer
 • Almere036

   

  Trots op dit project. Weer een nieuw historisch moment voor Nederland. Na dijkenbouwers zijn we ook de eerste die zo'n gevaarte even een paar meter verplaatst over een snelweg. Hulde voor de hel organisatie en de SAA project. Ik mag er als het goed is morgen voor het eerst onder door rijden.

  reageer
 • Jan

   

  Mogen we best trots op zijn, grootste sporbrug van de wereld.En we hebben toch ook de langste fietsbrug?

  reageer
 • M.

   

  Klopt en wij hebben ook de eerste fietsbrug die gemaakt is van composiet. De Nederlandse bouw is erg gewild en geliefd in het buitenland.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert