Straatpraat: Hoe de rellen in Ede in de kiem te smoren?

FLEVOLAND
In Ede is het avond na avond onrustig en worden er auto's in de brand gestoken.

Er is inmiddels een samenscholingsverbod van kracht, maar ondanks dat ging het vannacht weer mis. Een groep Marokkaanse jongeren is boos dat een populair theehuis gesloten is. De gemeente heeft zelfs de Marokkaanse consul ingeschakeld om de boel te bedaren.

Wat is jouw advies aan burgemeester Van der Knaap van Ede, dat is de vraag in Lelystad vandaag.

reacties (11)

 • .\/\/.

   

  Ik spuug op de etnische framing die allerwege wordt toegepast. Wanneer houden we nu eens op om mensen van de tweede of zelfs de derde generatie nog altijd te zien als buitenlanders, en hun problemen als niet-Nederlands af te doen? Ik snap dat dat de makkelijkste manier is om niet over zaken na te hoeven denken, en ik vind het ook heel jammer dat de consul van Marokko zich voor dit karretje heeft laten spannen. Een jeugd die toekomst heeft, een perspectief, een huis, een gezin en een baan gaat niet op straat hangen om rotzooi te trappen.

  reageer
 • Jan

   

  Kans op 1 zeer klein, op 2 zeer groot. Maar ja, de waarheid en politieke correctheid he... Totdat het jouw auto is, of jouw vrouw die lastiggevallen wordt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er zijn twee smaken berichtgeving: 1. 'Marokkaanse Nederlander wint Nobelprijs' 2. 'Nederlandse Marokkaan' steelt handtasje.

  reageer
 • Jan

   

  Waar maak jij je zo druk over? Dit item, straatpraat, hoef je niet te lezen hoor. En je sleept er van alles aan de haren bij, beetje last van het warme weer?

  reageer
 • Pimpernel

   

  Ja zeer goed om deze consul er bij te betrekken, uiteindelijk betreft het jeugd met een dubbele nationaliteit. Dat is in dit geval een uiterst groot voordeel, de hele groep arresteren en overdragen dan kunnen zij in de Marokkaanse woestijn aan het schoffelen gezet worden, totdat zij genoeg geld hebben verzameld om de slachtoffers te compenseren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/. 2.0

   

  Goed staaltje wegkijken voor gevorderden. Die linkse gedachte om afkomst weg te laten bij bepaalde probleemgroepen heeft Nederland al redelijk verwoest. Beschamend om te lezen dat dit steeds verder gaat.

  reageer
 • Eric

   

  Waarom moet hier een afkomst aan gehangen worden. Het zijn gewoon Nederlandse jongeren die niet zijn opgevoed. In de pers worden de Nederlandse jongeren die meedoen " meelopers " genoemd?? Het is een rare wereld?? Als het een Marokkaan was die een nl paspoort heeft die een goede sport prestatie levert of iets anders positiefs, dan is het ineens een Nederlander ?? Het zijn Nederlanders en het blijven Nederlanders ondanks hun geloof of afkomst van de ouders?!!

  reageer
 • Barbara

   

  Meneer,mevrouw van Dijk, er is bijna geen mens ter wereld die niet ergens een mening over kan geven, maar om tussen neus en lippen door op straat geconfronteerd te worden met een microfoon van Plaatselijke Omroep die het al "jarenlang" bestaande probleem "Onrustig Ede", (gemeente Gelderland) binnen 1 minuut besproken wil hebben met wat "toevallige" passanten zal niet bijdragen aan een rustiger klimaat daar op de Veluwe, noch aan het verwijderen van een burgemeester aldaar. In hoeverre een dergelijk programma rond dit onderwerp dus iets bijdraagt aan het oplossen van dit afschuwelijke probleem blijft weer eens lekker in het luchtledige hangen. Passend bij overige Lelystadse zaken die geen vervuilende lucht, maar met medewerking van de plaatselijke pers oplossingen zouden moeten willen aandragen die de lucht doet klaren. Lang leve een plaatselijk Omroep!

  reageer
 • van Dijk

   

  Ja het is geen Flevolands nieuws, maar om je geheugen even op te frissen: Er wordt hier om de mening van de mede mens op straat gevraagd en die kan over van alles en nog wat gaan, waar dan ook ter wereld.

  reageer
 • Jan

   

  Mijn advies aan die burgemeester? Zeker na het laatste interview met hem, heel snel vertrekken. Nu pas was het te ver gegaan voor hem, en dat terwijl dit al lange tijd voortsleept. Wat een incompetente man. En nu zelfs een Marokkaanse consul erbij halen? Omdat een stelletje losers misdrijven pleegt omdat ze hun 'eigen' plek terug willen? Misschien gewoon oppakken en berechten? Zal toch je auto zijn? En dit gebeurt overal in Nederland, ontevreden straatschoffies met een heel lage agressie drempel, die in grote groepen wel durven. Waar zijn die ouders van dit tuig, die dondersgoed weten dat zij midden in de nacht rotzooi schoppen?

  reageer
 • Barbara

   

  Dit is geen Flevolands nieuws, weg ermee!.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert