Pas aangelegde vlindertuin vernield in Buiten

ALMERE
In een pas aangelegde vlindertuin in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten zijn dit weekend twee maal vernielingen aangericht. Beide keren werden pas geplante plantenstaken door onbekenden uit de grond getrokken.

De vlindertuin ligt in een groenstrook tussen de Lage Vaart en het terrein van voetbalclub Buitenboys. Wijkbewoners zijn sinds 2013 bezig het gebied aantrekkelijker te maken voor mens en dier. Zo zijn er onder meer een bijenlint en een voedselbos aangelegd.

De initiatiefnemers hebben geen idee wie de vernielingen heeft aangericht en waarom dat is gebeurd. De staken zijn inmiddels weer herplant en hebben vanwege de warmte en droogte extra water gekregen.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  En daarom haat ik het volk waarmee ik deze stad deel.

  reageer
 • Evros

   

  Zolang we dit soort criminelen niet met wortel en tak uitroeien, blijft het zoals het is. Jarenlang is dat tuig gepamperd en de hand boven het hoofd gehouden. Opvoeden ? Hoe bedoeld u, nooit van gehoord ! Misschien rijp voor Syrië , stuur ze daar naar toe. Daar staat geen steen meer overeind dus kunnen ze met de stukken naar hun soortgenoten gooien ! IS ! Oké? Maar hier..... Uitroeien die handel !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is inderdaad schandalig vandalisme, maar 'criminelen uitroeien'....dat vind ik wat te dol. Plus dat het woord wat schel klinkt, zo in het begin van de meimaand, vind je ook niet?

 • Lely...

   

  Waarom moeten sommige figuren altijd weer dingen slopen /vernielen? Begrijp echt niet wat zulke zieke geesten bezield.....

  reageer
 • Doktor

   

  Het wordt ook hoognodig tijd dat we de middeleeuwse straffen weer gaan invoeren. Vroeger als je iets geflokt had datn werd je hand eraf gehakt of werd je aan een boom opgehangen, had je iets vernield of gestolen dan wisten beul wel raad met je. Nee wat dat betreft is Nederland te soft met zijn strafjes. Mochten de daders gepakt worden dan keihard en nog eens keihard aanpakken. Straffen weer invoeren die echte straffen lijken.

 • Lely...

   

  Waarom moeten sommige figuren altijd weer dingen slopen /vernielen? Begrijp echt niet wat zulke zieke geesten bezield.....

  reageer
 • dom asociaal gedrag...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ...ik zou zeggen: politie, ga eens 's avonds rond 21:30 u kijken daar! Zitten dan veel jongeren te relaxen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert