Vakbond in de bres voor schoonmakers Bastion

ALMERE • Zo 8 mei 2016 | 15:40 • Zondag 8 mei 2016 | 15:40
Vakbond CNV Vakmensen gaat maandagochtend op bezoek bij schoonmakers van het Bastion hotel in Almere. Volgens de vakbond betaalt de hotelketen deze medewerkers per schoongemaakte kamer in plaats van per uur. Dit zou in strijd zijn met de wet. Tijdens het bezoek aan het hotel in Almere zal CNV Vakmensen de schoonmakers op hun rechten wijzen. Ook kunnen ze hun loon laten controleren door de bond.

CNV noemt Bastion een duidelijk voorbeeld van de misstanden die zich nog steeds voordoen bij de schoonmaak van hotels. Volgens bestuurder Jacqueline Twerda verdienen schoonmakers door de manier van belonen te weinig.

Bastion kreeg vorig jaar een boete van 300.000 euro van de Inspectie SZW, omdat het bedrijf niet meewerkte aan een onderzoek naar het vermoeden van stukloonbetaling. Volgens CNV kon dit niet worden bewezen, omdat Bastion onvoldoende informatie verstrekte en het personeel eerdere verklaringen onder druk van de hotelketen zou hebben teruggetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel