Vakbond in de bres voor schoonmakers Bastion

ALMERE
Vakbond CNV Vakmensen gaat maandagochtend op bezoek bij schoonmakers van het Bastion hotel in Almere. Volgens de vakbond betaalt de hotelketen deze medewerkers per schoongemaakte kamer in plaats van per uur. Dit zou in strijd zijn met de wet. Tijdens het bezoek aan het hotel in Almere zal CNV Vakmensen de schoonmakers op hun rechten wijzen. Ook kunnen ze hun loon laten controleren door de bond.

CNV noemt Bastion een duidelijk voorbeeld van de misstanden die zich nog steeds voordoen bij de schoonmaak van hotels. Volgens bestuurder Jacqueline Twerda verdienen schoonmakers door de manier van belonen te weinig.

Bastion kreeg vorig jaar een boete van 300.000 euro van de Inspectie SZW, omdat het bedrijf niet meewerkte aan een onderzoek naar het vermoeden van stukloonbetaling. Volgens CNV kon dit niet worden bewezen, omdat Bastion onvoldoende informatie verstrekte en het personeel eerdere verklaringen onder druk van de hotelketen zou hebben teruggetrokken.

reacties (2)

 • Anton

   

  En het klopt helemaal!! M'n dochter heeft er gewerkt. Uiteindelijk hield ze per uur net 3 euro over. Na aan de bel te hebben getrokken, verwijzend naar die boete van 3 ton, uiteindelijk een nabetaling gehad. Maar het is en blijft schofterig wat Bastion doet! Inderdaad totale uitbuiting. Rambam heeft er ook een uitzending aan gewijd.

  reageer
 • KC

   

  Schandalig dat deze mensen worden uitgebuit.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert