Donkervoort presenteert nieuw model sportwagen

LELYSTAD
Sportwagenfabrikant Donkervoort Automobielen uit Lelystad heeft het nieuwste model van de serie D8 GTO gepresenteerd. Het gaat om de D8 GTO RS. Een sportwagen die geschikt is voor het circuit, maar ook de openbare weg op mag.

De GTO RS kost bijna 200.000 euro. Er worden maximaal veertig geproduceerd, daarvan zijn er al 22 verkocht zegt Donkervoort. De eerste RS moet deze zomer klaar zijn. De GTO S, alleen geschikt om mee op de weg te rijden is eerder dit jaar al gepresenteerd. Dat model kost ongeveer 150.000 euro.

Eind dit jaar komt Donkervoort ook nog met een variant die alleen geschikt is voor op het circuit. Deze D8 GTO R kost rond de 250.000 euro. Van deze exclusieve racewagen, die niet hoeft te voldoen aan geluidsnormen, zijn er nu volgens directeur Donkervoort drie verkocht.


reacties (4)

 • Mike

   

  Lijkt op een smart roadster

  reageer
 • Dennis

   

  Dit is tot nu toe wel het enige sportwagenmerk wat WEL goed verkoopt. Spyker was een wassenneus en heeft alles laten barsten. Donkervoort heeft al een naam opgebouwd en laat dus duidelijk zien dat het hier wel kan. Dat ze niet voor de normale man zijn weg gelegd ( te betalen ) is een ander verhaal. Dit is toch een bedrijf waar we in de polder een beetje trots op mogen wezen.

  reageer
 • Marco

   

  Wat moet je hiermee? je kan geen wijk inrijden of de puisten van de gemeente zorgen er wel voor dat je ophanging en je spoilers etc. sneuvelen.

  reageer
 • Joke

   

  Jeugdpuistjes?

 • Kees

   

  Van achter lijkt ie wel op een smart!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert