Kinderen in Lelystad lopen grootste risico op armoede

LELYSTAD
Met 17 procent is Lelystad de gemeente in Flevoland met de meeste kinderen die risico lopen op armoede. Dit is één op de zes kinderen. Dat blijkt uit cijfers van 2014 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die maandag bekend zijn gemaakt.

Bij een inkomen beneden de lage-inkomensgrens spreekt het CBS van risico op armoede. Die grens hangt af van de gezinssituatie. Voor een paar met twee kinderen bijvoorbeeld is dat 1920 euro per maand.

Op Urk leeft één op de twaalf kinderen met dit risico en is daarmee de gemeente met de minste kinderen die kans lopen op armoede. 

In Rotterdam groeit een kwart van de jeugd op in een gezin met een laag inkomen. Het landelijk gemiddelde ligt op twaalf procent, dat is één op de acht.

Straatpraat van maandag gaat over de kinderen die moeten leven met armoede.

[https://localfocus2.appspot.com/5730c48c0ff44]

reacties (5)

 • .\/\/. 2.0

   

  Mensen kunnen vaak niet goed met geld omgaan. Ja er zijn uitzonderingen maar in de meeste gevallen is het toch echt te wijten aan te veel uitgaven. Je kunt gewoon rondkomen van een uitkering met alle daarbij behorende toeslagen. Het is mager maar het kan. Klagen kan iedereen, uitgaven afstemmen op de inkomsten is moeilijker.

  reageer
 • drontense

   

  Mensen met een chronische ziekte of handicap hebben te maken met extra kosten die niet meer vergoed worden. Mijn inkomsten en uitgaven zijn op elkaar afgestemd maar kom elke maand tekort. Dank zij de kornuiten in Den Haag.

 • Jan

   

  Je weet niet waar je over praat heb ik het idee, laat ze de vaste lasten en al die belachelijke belastingen maar eerst eens gaan verlagen daar gaat het meeste geld aan op. Mensen hebben steeds minder te besteden maandelijks en dat is ook waar ze doelbewust op aan het aansturen zijn.

 • Johan

   

  Voor een gezin met 2 kinderen 1920 euro per maand, armoedegrens ? Dat betekend niets anders dat alles veel te duur is geworden in mijn beleving.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Die € 1920 is dan waarschijnlijk een bruto inkomen. En ja, alles is veel duurder geworden. Kijk maar gewoon naar de ontwikkeling van de ziektekostenpremies en het eigen risico. Neem daarbij het gegeven dat de zorgverzekeraars miljoenen zo niet miljarden in de pot hebben zitten. Tja die privatisering van de zorg werkt uitstekend ( Voor Rutte en zijn vriendjes)

 • Vinnie

   

  Ja ik zie het om me heen. En de nieuwkomers die hier nog geen 1 dag gewerkt hebben en dat ook nooit zullen gaan doen die krijgen alles voor niks en daar word alles voor betaald en krijgen de beste zorg. Nederland gaat zo naar de klote. En het Nederlandse volk en vooral de jeugd is daar straks de dupe van. We laten ons eigen volk gewoon verhongeren en onze oudjes mogen hun spaarcentjes op maken om alles te bekostigen voor de nieuwkomers/gelukzoekers. Eigen volk eerst en dan zullen we gaan kijken of dat volk dat zo graag naar Nederland wil komen hier wel past en dat laatste lijkt mij niet.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Hoeveel subsidie is er ook alweer naar die zeilwedstrijden gegaan? (waarvan de laatste uiteindelijk niet doorging)

  reageer
 • Louise

   

  Volgens mij was het de bedoeling van de zeilwedstrijden meer bedrijvigheid/activiteit naar Lelystad te kunnen halen waar dan weer meer mensen kunnen werken zodat ze juist NIET in armoede hoeven te leven. Van het subsidie bedrag kun je hooguit 2 gezinnen 1 jaar onderhouden. Waarom zou dat de oplossing voor armoede zijn? Dat is geld gooien in een bodemloze put. Je kunt beter werken aan preventie, geen schulden maken en werk.

 • Jan

   

  Dat referendum onlangs van geenstijl koste meer dan 40 miljoen, en dan willen ze nog meer referenda houden. Dan is zo n zeilwedstrijd niet eens meer belangrijk.

 • greta

   

  Het zijn niet alleen gezinnen met kinderen. Ook alleenstaanden met een inkomen van 940 euro leven aan de onderkant van de samenleving. Wasmachine kapot hóe ga je dat oplossen? Als de zorgkosten en het eigen risico stukken lager zouden zijn zou dat een hoop schelen. Mijn vakantiegeld moet ik laten staan om dat te kunnen betalen. Dus hóe ga ik kleding enz bekostigen? Solliciteer me suf. Altijd gewerkt overal wegbezuinigd en nu ver over de vijftig Dank u den haag

  reageer
 • drontense

   

  Ook ik moet van 940,00 euro rondkomen. Ik ben chronische ziek en volledig afgekeurd. Het gaat nu nog net om rond te komen incl elke maand een bedrag naar de spaarrekening. Helaas merk je nu wat de gevolgen zijn betreffende de bezuinigingen die chronische zieken en gehandicapten op hun bordje krijgen, mantelzorgcompliment wegbezuinigd, wtcg vergoeding weg . Ik heb niet gevraagd om ziek te worden, het is me overkomen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert