'Raket' op balkon toch van KNRM

URK
De kleine raket die anderhalve week geleden op een balkon op Urk terecht kwam, is waarschijnlijk toch afgeschoten door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De KNRM zei eerder dat het projectiel niet van hen was, maar komt daar dus op terug. Het voorwerp doorboorde het balkon van de familie Kramer.

De raket is van een type dat op het water wordt gebruikt om in een noodsituatie snel een levenslijn te kunnen afschieten naar iemand die van een schip is gevallen. De KNRM schoot op de bewuste zaterdag op het IJsselmeer acht van dit soort projectielen af omdat ze overjarig waren. Mogelijk heeft de wind de raket van richting doen veranderen waardoor het voorwerp in het dorp terecht kwam.

De familie Kramer schrok erg van de inslag op haar balkon. "Als er op dat moment iemand had gestaan, dan had die dit verhaal niet na kunnen vertellen." De vrijwilligers van KNRM-Urk hebben de familie Kramer hun excuses en een bloemetje aangeboden. Het aanbod van de KNRM om de schade te vergoeden sloeg de familie Kramer af. De familie vindt dat de vrijwilligersorganisatie het geld beter voor haar werk kan gebruiken.

Volgens een woordvoerder van de landelijke KNRM is het gebruikelijk om overjarige noodpijlen terug te sturen naar de leverancier. Een woordvoerder van de KNRM-Urk wil geen vragen over de kwestie meer beantwoorden.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  "Het aanbod van de KNRM om de schade te vergoeden sloeg de familie Kramer af. De familie vindt dat de vrijwilligersorganisatie het geld beter voor haar werk kan gebruiken." - geen rancune, petje af.

  reageer
 • Koos

   

  Betaalt de verzekering niet uit? De reddingsdienst is toch verzekerd? Of is de reddingsdienst bang voor een onderzoek? Dat er dan uitkomt dat die raket nooit op het IJsselmeer kan zijn afgeschoten?

  reageer
 • Frenky

   

  waarom? Denk jij dat er weer een complot is ofzo..

 • kramer

   

  Ieder jaar voor duizenden euro's schade op urk door het afschieten van reddings pijlen.

  reageer
 • Hans K

   

  Klassieke fout om het touw eraf te knippen. Dit is de stuurlijn van de raket. Ben zelf ook een keer zo dom geweest, maar dan wel op de oceaan. Raket gaat normaliter prima tegen de wind in en dus een onzin verhaaltje.

  reageer
 • Jodokus

   

  Dan heeft dat er keet je wel een flinke afstand overbrugd en dan praat ik echt over een gigantische afstand. Ook dat lang zo lang was.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Iedereen staat nu klaar om hun reacties op de vorige berichten in te trekken? Of kan ook dit bericht weer negatief worden opgevat?

  reageer
 • Dries

   

  De wind...tuurlijk. Ik ben bang dat hier iemand met de billen bloot gaat na een avondje overjarige raketje-schieten. Meestal loopt zoiets goed af, nu (bijna) niet...

  reageer
 • Frank

   

  Was allang bekend beetje 1+1 geval open dag raketje afvuren maar ontkennen maar gelukkig geen gewonden wel mooi dat er zulke mensen zijn die niet het onderste uit de kast trekken qua financiën als zo velen waar iets gebeurd

  reageer
 • Zeewolde

   

  Lange zin zeg...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert