Soldaten praten met schoolkinderen

FLEVOLAND
Soldaten van de landmacht bezochten dinsdag meer dan dertig basisscholen in Flevoland. Ze vertelden daar aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 hoe het is om bij de landmacht te werken.

Wat moet je als soldaat precies doen? En hoe is het om op een missie te gaan? Welke spullen moet je meenemen op zo'n missie? Via dat soort vragen probeerden de militairen aan de schoolkinderen uit te leggen hoe het er in het leger aan toe gaat.

Voor de scholen was het bezoek een bijzondere manier om aandacht te besteden aan thema's als vrijheid, vrede en veiligheid.

reacties (1)

  • Pimpernel

     

    Als ze de kids er maar bij vertellen dat in de afgelopen twintig jaar bij de wilde bezuinigingsronde's, velen gedwongen het veld moesten ruimen "tijdens" hun een carrière in het leger. Het is beter jongelui te werven in tijden van economische crisis welke geen werk hebben zoals in de jaren 70/80. Jongeren welke jaren werkloos thuis zitten zijn de rest van hun leven sociale probleem gevallen, dit kan men voorkomen door deze een opleiding in het leger aan te bieden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert