'Hotel schonk alcohol zonder vergunning'

BANT
Hotel Noordoostpolder in Bant heeft zich niet aan de regels van de Drank- en Horecawet gehouden. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland en uit stukken die de omroep via de Wet Openbaarheid Bestuur heeft verkregen. Daaruit blijkt ook dat het hotel de registratie van gasten niet op orde heeft.

Het hotel schonk alcoholische drankjes aan gasten, maar had daar geen vergunning voor. Die werd in september 2014 op aandringen van de gemeente aangevraagd. Maar de aanvraag voldeed niet aan de eisen. De gemeente heeft de eigenaar er herhaaldelijk aan moeten herinneren om de vergunning  op de juiste manier aan te vragen en heeft hem daar zelfs bij geholpen.

In de tussentijd werd het schenken van alcohol gewoon gedoogd. Uiteindelijk werd de vergunning in 2015 verstrekt. Op voorwaarde dat er een alcoholsticker op op de deur geplakt moest worden. Die sticker hangt er nog steeds niet. 

Over een aantal weken doet de rechter uitspraak in een rechtszaak die omwonenden tegen de gemeente hebben aangespannen over de verleende vergunningen voor het hotel.

reacties (15)

 • Gerrie

   

  En aan de zuipkeeten en het zuipfeest Schuurfeest Bant hoeft niks te worden gedaan, want nee dat is allemaal bedacht door de Banter bevolking. Maar een paar drankjes nuttigen in een restaurant vind de Banter bevolking echt niet kunnen. Al die eerder genoemde toestanden zijn voortgekomen uit pure illegaliteit en nu wordt het maar gedoogd door de gemeente. Bij schuurfeest Bant komt iedereen lamlazerus thuis en die inkomsten gaan allemaal zwart in de zakken van de organisatoren c.q. "vrijwilligers". Nee dat klopt allemaal wel volgens de bevolking van Bant!

  reageer
 • Hans

   

  Blijkbaar vindt een deel van de Banterbevolking het belangrijker om een hotel voor veelal hardwerkende Polen te sluiten dan zelf eens de handjes uit de zakken te steken!

  reageer
 • Jan

   

  Wat een onZin, geen sticker op de deur wordt net gebracht of het een vreselijke misdaad is.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Er waren toch geen gasten? Iedereen woont er volgens de buurt en de omroep permanent. Overigens gaan aanvragen bij andere bedrijven ook vaak zo. Alleen klagers doen alles zelf in één keer goed.

  reageer
 • Lezer OF

   

  Omroep Flevoland heeft het balletje opgeworpen!! ..Het in nu de beurt aan de gemeente en of de uitbater!! Wordt vervolgd!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lezer.

   

  Goed bezig Omroep Flevoland. Dit "hotel" moet dicht. We zullen dat uitzendbureau klein krijgen! Over de ruggen van Oostblokkers rijk worden. Stelletje smeerlappen!

  reageer
 • Knielus

   

  Welja, het hotel doet kennelijk goede zaken door de ,, oostblokkers,, die je bedoelt te huisvesten. Hier wonen zat mensen die chronisch werkloos zijn en heerlijk thuis zitten te genieten van hun welverdiende uitkering en lekker zwart bijklussen. Als die nou eens verplicht worden om werk aan te pakken waar ze dan misschien niet voor ,, opgeleid,, zijn is het probleem waar zoveel mensen last van hebben met het hotel ook zo opgelost

 • Brinkman

   

  Denk dat omroep Flevoland het hotel omzeep wil helpen met al die negatieve publiciteit.

  reageer
 • Pieter

   

  Ik krijg een raar smaakje. Niet vanwege de uitbater die zich al dan niet aan regls houdt. Het rare smaakje ontstaat bij dit soort van "nieuws". 1. Er wordt door de verslaggeving al meteen een oordeel geveld. Je zou dus zeggen waarom nog een rechter, dat doet de publieke regionale omroep wel voor ons. 2. Ik hoor in het item niemand van de gemeenteraad of van B en W. Hoor en wederhoor misschien? Doe je werk beter omroepmensen. Dit is ronduit een prutswerkje!

  reageer
 • Zelf reflexie?

   

  Dit commentaar is echt inhoudelijk onjuist als je goed het persbericht leest.De info is verkregen via de gemeente wel via een WOB aanvraag. Dat de gemeente Nordoostpolder geen spontane medewerking geeft laat zien hoe de rol van het College gespeeld wordt.Voordat dat deze situatie in het nieuws kwam is door plaatselijke bewoners en de SP al enkele malen aangegeven dat dit gebouw niet overeenkomstig het doel gebruikt wordt.Het College had eerder de stoute schoenen aan kunnen trekken om de partijen bij elkaar te brengen en geen kromme adviezen geven. Als uitbater hoor je vanzelfsprekend de vergunningen op orde te hebben voordat je begint en niet door een gemeente achteraf te laten sturen.

 • Steven Koestal

   

  Wanneer gaat het hotel dicht ???

  reageer
 • Sebastiaan

   

  Dit klinkt vreselijk. Geen sticker op de deur. En hij hangt er nog steeds niet! Schande. Wat een bureaucratische bullshit dit. Werkelijk waar.

  reageer
 • Bram

   

  Normaal zou zo'n tent allang gesloten zijn,maar hier riekt iets,of een bang bestuur???

  reageer
 • kees d.

   

  SLUITEN die toko!!!

  reageer
 • Ron

   

  Beerput zeg. Wie is verantwoordelijk?

  reageer
 • Geen lid van de blauwe knoop

   

  Bant staat niet op zich.Ook in Emmeloord in een senioren flat wordt frequent alcohol geschonken.Het verschil met een zuipkeet is er niet. Dus verbieden, drank in de kan geeft alleen maar overlast als ze zich niet kunnen beheersen.

  reageer
 • Oud Banner

   

  Heel goed van Omroep Flevoland, als wij als burger een heel klein beetje naast de pot pist worden wij door de gemeente afgestraft!!! Dezelfde regels gelden ook voor horeca uitbaters (uitzendbureau incluis) maar daar heeft de gemeente geen oren naar... Over belangen verstrengeling gesproken... Blijf er op zitten OF!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert