Inwoners willen statushouders in De Golfslag

EMMELOORD
Een groep inwoners van Noordoostpolder wil dat er statushouders komen in voormalig verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord. Zij zullen binnenkort hierover een brief overhandigen aan burgemeester Aucke van der Werff.

De inwoners zeggen zich grote zorgen te maken over het gebrek aan ruimte voor asielzoekers in de gemeente. Volgens hen verkeert De Golfslag in zodanige staat dat het gebouw voor weinig geld geschikt kan worden gemaakt voor bewoning. Ze denken daarbij aan asielzoekers met een verblijfsstatus en jongeren die woonruimte zoeken. Dit zou ook de integratie van asielzoekers bevorderen. Burgemeester Van der Werff zei eerder tegen de gemeenteraad dat opvang in de Golfslag niet aan de orde was.

De groep inwoners is nog bezig handtekeningen te verzamelen voor onder de brief. De raadsfractie van de PvvP heeft al aangekondigd naar aanleiding van de brief vragen te zullen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Die partij is fel tegen opvang in De Golfslag, onder meer omdat het gebouw onveilig zou zijn. Ook de VVD is tegen. De gecombineerde partij PvdA-GroenLinks in Noordoostpolder sprak zich vorig jaar juist uit voor de opvang van asielzoekers in het voormalige verzorgingshuis.

reacties (9)

 • Pieter

   

  Op zich een heel nobel streven. Het is eigenlijk van de zotte dat dit gebouw leeg staat en er bovendien ook nog eens een viertal flats is gesloopt. Maar ik zie ook wel een probleem: Is het wel zo goed om ze zo massaal op één plek te huisvesten? Mij heugt het probleem van de Zuid-Molukkers nog zeer. Ook deze mensen zijn vanuit voormalig Ned indië samengeklonterd in kampementen. En daar is niet veel goeds uit ontstaan in de jaren 70. Spreiden in de samenleving voorkomt verkeerde groepsvorming. Je zou dan ook niet De Golfslag moeten bestemmen voor huisvesting van statushouders alleen, maar moeten spreken van spreiding van woonruimte voor alle soorten en maten aan mensen die op zoek zijn naar woonruimte.

  reageer
 • Kees

   

  Wie zijn dan in vredesnaam die inwoners die dat willen? Vast geen omwonenden. Het buitengebied van Emmeloord is groot, daar is vast ruimte te vinden. Centrum Emmeloord, in een woonwijk, naast de winkelstraat en in nabijheid van het bos met kinderboerderij en speeltuin is daarvoor absoluut niet geschikt.

  reageer
 • Jacob

   

  Misschien moeten de inwoners van Emmeloord zich eens zorgen maken over de Canadezen die zwaar in de problemen zitten door de alles verwoestende vuurzee. Dankzij hun voorouders leven de Emmelooorders nu in vrijheid.

  reageer
 • Roelof

   

  Belachelijk idee, alleen al dat men wel bereid is om het gebouw op te knappen voor asielzoekers, maar niet voor de ouderen die dit land hebben opgebouwd! Deze mensen zouden zich diep moeten schamen!

  reageer
 • Eric

   

  Het staat leeg en dit lijkt een prima bestemming!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderbewoner

   

  Hier ben ik vel op tegen ,als ik nu al in het centrum of op de zuiderrkade kom is het of ik in het buitenland ben.Dus nee niet in de golfslag,je zal daar maar je huis hebben gekocht dat zakt gelijk in waarde.Weer die linkse kliek in de nop.Niet doen dus.

  reageer
 • Henk

   

  Die brief is een document uit lelystad. De kop is misleidend moet zijn : "enkele inwoners" nu lijkt het net of iedereen dat wil.

  reageer
 • Pzaal

   

  Waarom zou het onveilig zijn>? Het gebouw is er prima geschikt voor lijkt mij. Kunnen de gewone huizen naar de mensen die al JAAAAREN staan ingeschreven.

  reageer
 • Joep

   

  Het gebouw was bouwkundig niet meer zo aan te passen dat onze ouders er op een humane manier in kunnen wonen. Lijkt mij logisch dat vluchtelingen er dan ook niet in kunnen, dat zijn ook gewoon mensen!

 • Robbie

   

  het is natuurlijk weer die linkse lui die dat willen. Absouut op tegen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert