Maatregelen om huidig busvervoer veiliger te maken

ALMERE
Om het stadsvervoer in Almere veiliger te maken, neemt Connexxion op korte termijn een aantal extra maatregelen. Die moeten ertoe leiden dat het aantal incidenten afneemt. Het college van burgemeester en wethouders schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad.

Zo komen er extra trainingen voor toezichthouders om samen met de politie ervoor te zorgen dat situaties niet escaleren. Er worden meer controles uitgevoerd door bijzondere opsporingsambtenaren in burger om vaker zwartrijders te kunnen pakken. Connexxion stelt een nieuwe manager Service en Veiligheid aan die zich richt op de stadsdienst Almere.

De gemeente en Connexxion zijn sinds eind vorig jaar met elkaar in gesprek om de veiligheid in de Almeerse stadsbussen te verbeteren. Politieke partijen drongen er geregeld bij wethouder Frits Huis van vervoer op aan om maatregelen te nemen. De partijen maken zich zorgen over de toename van het aantal incidenten in het openbaar vervoer.

Connexxion verzorgt tot eind volgend jaar het busvervoer in Almere. De gemeente heeft een nieuwe aanbesteding uitgeschreven voor de periode 2018-2028. Daarin zijn extra eisen over de veiligheid opgenomen. Zo wordt contant geld uit de bus geweerd en komen er veiligere cabines voor chauffeurs. Deze nieuwe eisen werden in de aanbesteding opgenomen na een staking in het busvervoer.
 

reacties (5)

 • willy

   

  Het voorkomt wel een hoop ellende .\/\/. t.o.v. de buschauffers. Die moeten iedere keer maar afwachten of ze een veilige rit hebben of niet. Met een strippenkaart is het zwartrijden afgelopen want ze moeten hem allemaal af laten stempelen bij de chauffeur (voor in de bus), en de chauffeurs kunnen ook weer normaal hun werk doen.

  reageer
 • Karim

   

  Strippenkaart gaat echt niet meer terug komen en dat is bij voorin instappen ook niet nodig, want apparaat geeft een piep als je instapt. Lijkt me niet al te ingewikkeld om die piep te koppelen aan een signaal voor de chauffeur. Wel problematisch wordt dat het instappen zo een stuk langer gaat duren aangezien je maar één scanner hebt, dat je met een kinderwagen niet makkelijk voorin instapt en dat er nog steeds vervelende discussies met de chauffeur kunnen ontstaan (onder andere over de genoemde problemen...). Worden zwartrijders trouwens niet door de controleteamns eruit geplukt? Heeft de chauffeur toch weinig mee te maken?

 • Evros

   

  Goed idee. Voorin instappen en verder geen geouwehoer. Verder extra veiligheidsmaatregelen voor de bestuurder en extra mankracht in de bus voor eventuele lamstralen die toch rottigheid willen.

  reageer
 • willy

   

  Gewoon weer de ouderwetse strippenkaart invoeren en door de chauffeur af laten stempelen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hopelijk niet! De OV-chipkaart is weliswaar niet perfect, maar een verademing ten opzichte van vroeger.

 • Hallo Almere

   

  Ik denk dat deze maatregelen niet echt gaan helpen. IK ben van mening dat je de mensen gewoon voorin moet laten stappen net als in het verleden. Hierdoor neemt de overlast al voor het grote deel af.

  reageer
 • Passagier

   

  Welk volk rijdt er zwart....pak die ook eens aan...die gasten verpesten de hele sfeer in de stad

  reageer
 • Johnny

   

  Welk 'volk'? De 'hele sfeer in de stad'? Controles zijn al gericht op zwartrijders en persoonlijk heb ik nog niet gemerkt dat zwartrijders de sfeer in Almere verpesten - ik merk er tenminste nooit wat van op straat, in de winkels, in mijn tuin enz. Ben bang dat je in je ongenoegen het probleem hier wat te breed trekt...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert