"Magneetwerking rotonde in Koningsnacht tegengaan"

URK
Politie, bestuurders en politiek op Urk gaan bekijken hoe de Koningsnacht in het dorp rustiger kan verlopen. Aanleiding zijn de brandjes en vernielingen die vorige maand bij de rotonde in de Akkers en op andere plaatsen in het dorp zijn gepleegd.

De SGP pleitte tijdens de commissievergadering voor maatregelen. Vooral de magneetwerking van de rotonde in het dorp tijdens de Koningsnacht baart de partij zorgen. Veel inwoners komen elk jaar op het verwachte spektakel op deze plek in het dorp af. Daarbij zijn ook ouders met kleine kinderen, die zo op een verkeerde manier met Koningsdag kennis zouden maken.

Burgemeester Pieter van Maaren wil met de oranjeverenigingen in gesprek, om te horen of zij alternatieven voor de jeugd kunnen bieden. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan een feesttent op een bedrijventerrein, zoals ook tijdens de Nieuwjaarsnacht.

reacties (11)

 • Opmerkzaam

   

  Als de Urker politici nu eens lef zouden tonen en die samenscholing verbieden, dan kunnen de bewoners daar eindelijk weer eens een fatsoenlijke nachtrust hebben. Een brommers die nietaan de eisen voldoen gewoon innemen en het Openbaar Ministerie vragen om die direct te vernietigen. De oplossing ligt niet in het plaatsen van een tent op het haventerrein. Ook dat geeft weer onrust in het dorp. Al die brommers moeten eerst door het dorp om daar te komen. Op de avond voor Koningdag brommers op het bedrijventerrein en daar blijven. Zet daar een tent neer en organiseer wat.

  reageer
 • klaashessel

   

  koningsnacht is een tredietsie niet af lassen want dat vind ik jammer en kermens is ook leuk voor de kinderen

  reageer
 • Rob

   

  De waarheid over de jongeren op Urk mag klaarblijkelijk niet gezegd worden maar het deugd van geen kant en daar mag Urk trots op wezen

  reageer
 • . \/\/. 2.0

   

  Je kunt veel zeggen over Urk, maar het is toch echt het plaatsje met de minste criminaliteit. En juist over wat er wel gebeurt wordt veel gesproken en er is veel aandacht voor. Als dit soort dingen gebeuren in andere steden haalt het nauwelijks het nieuws omdat daar veel zwaardere zaken gebeuren.

 • Post

   

  Er staan daar in de buurt van alle geloofsgemeenschappen wel een tempel, laten ze die op Koningsnacht open zetten en in hun eigen gebouw met hun eigen gezindte een feestje gaan vieren. Als ze dan brand willen stichten, begin bij je eigen club, en niet waar wij onze zuurverdiende centen aan belasting weg moeten dragen.

  reageer
 • Nou nou

   

  Volgende keer de Pearl rotonde dan maar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Daders voor de kosten op laten draaien. Urk is niet zo heel groot dus kent iedereen wel iemand die erbij betrokken is.

  reageer
 • tent opdoeken

   

  Als je op een brommer rijdt kan je geen brand stichten, dat de onrust aan brommer rijden wordt toegekend is dus niet juist, dit wordt dus gedaan door omstanders uit il/legale horeca/tent. Urk droogleggen en een gebieds verbod instellen rond rotonde, of een legaal koningsdagvuur organiseren voor jongeren.

  reageer
 • Vissekla

   

  Als je die rotonde tot verboden gebied verklaard, komen ze er juist op af. Hoge kosten voor politie en dergelijke. Taferelen net als in Ede. Maar wat is de oplossing? Een tent op de haven niet. Ik neem aan dat de namen van de relschoppers bekend zijn, ouders inschakelen en aanspreken op hun verantwoordelijkheid. En de schade en kosten zonder meer verhalen op de daders en ouders. Raak ze in de portemonnee, dat is het enige wat werkt.

  reageer
 • Frenky

   

  Tent in wilhelminapark zetten. Dicht bij rotonde. En wie overtredingen begaat gelijk oppakken.

  reageer
 • Politie

   

  ME inzetten en dit tuig een pak slaag geven van heb ik U.

  reageer
 • Tja

   

  Ik denk dat de jongeren blijven kiezen voor die rotonde waar men al 15-20 jaar verzameld. De zaak afzetten is misschien beter en elke brommer in beslag nemen die de wet overtreedt.

  reageer
 • ??

   

  Overdrijven is ook vak,is misschien de laatste 5 jaar aan de gang

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert