Zorggroep mag De Golfslag nu echt verkopen

EMMELOORD
Zorggroep Oude en Nieuwe Land kan in gesprek met potentiële kopers van voormalig verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord. Het gebouw staat al een tijd leeg, maar geïnteresseerde partijen moesten wachten tot het College sanering zorginstellingen toestemming had gegeven voor de verkoop. Die goedkeuring is nu verleend.

Eigenaar Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft een Amsterdams vastgoedbedrijf in de arm genomen dat de verkoop moet begeleiden. De minimale verkoopprijs van het pand aan het Smedingplein is niet openbaar. De Zorggroep geeft aan vanaf nu in gesprek te gaan met alle partijen die een goede prijs willen betalen voor het gebouw.

De Golfslag werd in 1971 gebouwd en bestaat uit 76 appartementen en een aantal gezamenlijke ruimtes. Drie jaar geleden maakte de Zorggroep bekend dat het pand gesloten werd, omdat het niet meer aan moderne eisen voldoet.

De laatste bewoners vertrokken vorig jaar april naar een andere locatie. Sindsdien woont er een aantal jongeren anti-kraak. Bij gemeente loopt nog een aanvraag om het gebouw voor meer bestemmingen dan uitsluitend 'zorg' te mogen gebruiken.

Een groep inwoners van Emmeloord vindt dat burgemeester en wethouders moeten nadenken over de huisvesting van statushouders en vluchtelingen in het gebouw. De Golfslag zou hiervoor met weinig aanpassingen geschikt te maken zijn.

reacties (7)

 • Vrijmeningsuiting

   

  Huisvesting statushouders is geen goede optie deze groepen mensen verdragen elkaar op het AZC al niet, als je deze mensen op een hoop bij elkaar plaatst vechten zij elkaar de tent uit.

  reageer
 • idee

   

  Beneden allemaal kleine winkeltjes met verse producten. En een bowlingcentrum met restaurant. Boven starters woningen en statushouders. Helemaal boven prachtig penthouse, met zwembad.

  reageer
 • IK

   

  Maak er een hotel van, de gemeente weet hoe dat moet! Kijk maar in Bant.

  reageer
 • Vissekla

   

  Als het geschikt gemaakt kan worden voor bewoning hadden de senioren na verbouwing gewoon terug kunnen keren. Wat speelt hier op de achtergrond? Verkopen aan een projectontwikkelaar, die het niet af mag breken omdat er een monumentstatus of zo iets op zit, lijkt mij geen optie. Straks brandt het nog af en met het verzekeringsgeld er bij kan er wat nieuws gebouwd worden.

  reageer
 • Carry

   

  Inderdaad de jongeren kunnen bijna niet huren in Emmeloord. Mercatus biedt ze wel koopwoningen aan. Maar wie kan nog een hypotheek krijgen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Aan De Balkan wordt druk gebouwd aan drie appartementencomplexen. Buiten dat: Een groep inwoners kan wel vinden dat dit gebouw geschikt is voor statushouders, maar wie zijn dat? Die wonen er vast niet naast. Een nog veel grotere groep inwoners is daar fel op tegen.

  reageer
 • aki24

   

  Wat dacht je ervan om er appartementen van te maken voor starters!!!!@ Er zijn al heel veel huizen te kort in Emmeloord er wordt meer gesloopt en verkocht dan dat er gebouwd wordt

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert