Straatpraat: Niet continu bereikbaar

LELYSTAD
Ruim een kwart van de Nederlanders wil niet meer continu online zijn en verlangt terug naar de tijd zonder smartphones. Dit blijkt uit onderzoek van Webr.

Het continu bereikbaar zijn via de smartphone of e-mail zou voor stress zorgen. 

Voor Straatpraat vroegen wij in het centrum van Lelystad of mensen ook graag offline willen zijn. 

reacties (7)

 • Barbara

   

  Het zijn net muggen die urenlang om je oren zoemen. Je kunt je dus bij het continue bereikbaar willen zijn afvragen waarom de een makkelijk lek gestoken wordt, terwijl de ander nergens last van schijnt te hebben.

  reageer
 • lelytowner

   

  Ach, het heet niet voor niets een CELL phone

  reageer
 • Pzaal

   

  Als ik aan het werk ben leg ik hem in me kluis. Als ik aan het auto rijden ben negeer ik de telefoon. Als ik in een pretpark ben of zwembad ligt die in de auto uit zicht. Ik kan meer genieten van het groen en de zang van de vogeltjes buiten dan dat ik continue naar dat rottige schermpje aan het staren ben. Ik ben niet verslaafd aan het ding.

  reageer
 • Piet

   

  Je hebt zelfs collegas die tijdens de vakanties aangeven dst je mag storen of zelfs de email beantwoorden. Lekker even die telefoon uit!!! En je niet bemoeien met je collegas! De wereld zal net zo snel door draaien als niet bereikbaar bent. Wie is de baas over de telefoon? Precies dat bent u zelf! Dus buiten werktijd: uit die telefoon!!! Wow wat zallig is dat...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als je in loondienst bent heb je makkelijk praten. ZZP'ers en mensen met een winkel willen gewoon niet het risico lopen iets te missen.

 • MKM

   

  En wie is de baas over mijzelf? Juist, dat ben ik zelf. Dus ik bepaal zelf wel of mijn telefoon buiten werktijd uit gaat. Mag iedereen toch voor zichzelf bepalen? Daarentegen vind ik dat je niet van een ander mag verwachten dat hij/zij de telefoon buiten werktijd aan laat...

 • Pimpernel

   

  Belachelijk, met de app niet storen kan je jezelf op gezette tijden van de aardbodem doen verdwijnen en eventueel favorieten alleen toegang geven je te bereiken, de smartphone is geheel aanpasbaar. (dubbel sim is gelukkig niet meer nodig)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wat een stom gezwets!!! Iedereen kan dat "lulijzer" gewoon uitzetten.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dan zet je het hele digitale zooitje toch gewoon lekker uit? Dat doe ik overigens regelmatig. Was toen ik er mee begon best wel "lastig" maar nu is het in mijn omgeving algemeen bekend dat ik dit soort dagen heb. Bevalt mij prima!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert