Leefbaar Almere wil brug behouden

ALMERE
Leefbaar Almere steunt inwoners van Almere Haven in hun strijd om een houten brug te behouden.

De gemeente wil de zogenoemde Uitlaatbrug slopen, omdat onderhoud zeker 100.000 euro kost. Omwonenden zijn een handtekeningenactie begonnen, en krijgen politieke steun van Leefbaar Almere. Die partij heeft een plan hoe het houten bruggetje behouden kan blijven.   

De groep Havenaren wist eerder dit jaar al de aanleg van een fietspad tegen te houden. 
 

reacties (7)

 • Laurens

   

  Als er een nieuwe brug gemaakt zou worden, kan deze beter meteen van composiet/bamboehout gemaakt worden, zoals de brug bij Stedenwijk. Gaat veel langer mee dan tropisch hardhout, heeft veel minder onderhoud nodig(bespaart de gemeente dus geld) en is beter voor het milieu en tropisch regenwoud. Tropisch hardhout zoals Azobe(Angelim Vermelho uit het Amazonewoud kan ook, maar stinkt enorm) moet minstens 120 jaar groeien en kan dus onmogelijk milieuvriendelijk en duurzaam zijn.

  reageer
 • ron

   

  wat is er mis met duurzaamheid als een boom 120 jaar zijn bijdrage heeft geleverd ? maar bruggen worden allang niet meer standaard van tropisch hardhout gemaakt. aluminium en composiet ! een licht bruggetje van 1,20 m breed niet berekend op zware belasting zou een prima oplossing zijn (er komen geen fietsers alleen maar voetgangers) dit kan echt wel redelijk goedkoop of het voor 20 k kan betwijfel ik maar sluit dat niet uit. het verwijderen van de oude brug zou je niet mee mogen rekenen want dat zou sowieso gebeuren. Kortom kijk eens anders aan tegen de kosten.

 • adv

   

  Geld uit het potje van de Floriade, wordt toch iets goed besteed

  reageer
 • Jan

   

  Voor het tegenhouden van brug is leefbaar te wel te vinden. Maar het tegenhouden van de floriade geven ze niet thuis.

 • KC

   

  Maak hem meteen in composiet voor 75.000 euro. Weinig of geen onderhoud. Duidelijk niet afgeschreven. Dat bruggetje ligt er meer dan 30 jaar. Azobé gaat ongeveer 25 jaar mee.

  reageer
 • Sander

   

  Jammer want Almere Haven vind ik het beste stukje almere, het heeft wat compacts, is gezellig en open qua instelling.. Tuurlijk er is wel veel criminaliteit en gedoe maar het komt gelukkig het dichtste in de buurt van steden die al wél uit hun kindertijd zijn, zoals lelystad. De opbouw van de wijken is ook leuk en speels, niet zo strak en onzinnig als de nieuwere wijken.. die zijn zo van oh, ja, een straat van een kilometer met alleen maar dezelfde woningen, dat zal men leuk vinden!

  reageer
 • Pzaal

   

  Waar kan ik online mijn handtekening zetten?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Koestal

   

  €100.000,00 ??? Welke gemeenteraad trapt daar toch in ...

  reageer
 • Kees. Postma

   

  Dat vraag ik mij ook af net als de vraag hoe ze op zo'n bedrag komen! Maar helaas gooien de gemeenten al ik weet niet hoelang geld over de balk.

 • johan54

   

  Het is toch bekend hoe de gemeente denkt over Almere. Alles weg uit Haven. alleen stadsdeel 'stad' telt hier. Almere Buiten doen we ook zo min mogelijk aan. Poort is nu het volgende paradepaardje. Almere-haven is binnen een aantal jaren alles kwijt wat het nog leuk maakt. Bereikbaarheid is nulkommanoppie maar daar doen we ook niets aan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert