Man aangehouden voor het kweken van wiet

LELYSTAD
De politie heeft woensdagochtend een man uit Lelystad aangehouden omdat er in zijn pand aan de Zandbank hennep is aangetroffen.

De aangehouden Lelystedeling wordt naast het kweken van wiet ook verdacht van het aftappen van stroom.

De politie vond in de woning henneptoppen en 400 potten met hennepresten. Alles is meegenomen voor onderzoek. De spullen worden daarna vernietigd.

reacties (3)

 • Cobus

   

  Die troep moet helemaal verdwijnen (alle druks zonder medici noodzaak

  reageer
 • .\/\/.

   

  In het licht van de volledig afwezige resultaten van de 'War on Drugs' die de VS al tientallen jaren voert lijkt repressie en verbod mij een heilloze weg. Het is leuk om principieel te doen, maar ik denk dat een resultaatgerichte aanpak meer effect zal sorteren. In mijn ogen is dat legaliseren van de teelt van wiet (=minder brandgevaarlijke thuisteelt, betere controle op de kwaliteit m.n. pesticiden en THC-gehalte). Vervolgens kan de tijd en moeite die nu wordt besteed aan het bestrijden van thuisteelt worden ingezet in de strijd tegen ècht gevaarlijke drugs (en die zijn er, dat weten we allemaal).

 • .\/\/.

   

  Namens de Nederlandse Bond van Illegale Thuiskwekers bedankt: dankzij deze acties blijft de straatprijs tenminste een beetje op peil!

  reageer
 • Jakob

   

  Inderdaad, de prijs per kg was al iets aan het dalen, dus laat ze nog maar even doorpakken en een paar kwekerijtjes oprollen.

 • Nol

   

  En straks gaan klagen dat ie niet rond kan komen vanwege schulden die hij nu gemaakt heeft, eigen schuld! en straks niet gaan wijzen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert