Scholen ruziën over voortbestaan ROC TOP

ALMERE
Twee mbo-instellingen in Almere ruziën over een adviesrapport over hun toekomst. ROC TOP beschuldigt het ROC van Flevoland ervan een geheim advies naar buiten te brengen, begeleid door een persbericht waarin staat dat ROC TOP weg moet uit Almere. Daardoor is er veel onrust ontstaan onder docenten, leerlingen en ouders, zegt ROC TOP. Een woordvoerder van de school heeft het gevoel dat de concurrent zijn school van de kaart wil vegen.

In het rapport staat dat ROC TOP geen nieuwe leerlingen mag aannemen en niet mag uitbreiden. De opleidingen van de school moeten opgaan in die van het ROC van Flevoland. Het advies komt van een onafhankelijke commissie die is ingesteld door de overheid en wordt ingeschakeld bij conflicten tussen scholen.

Deze commissie vindt het onwenselijk dat ROC TOP dezelfde opleidingen aanbiedt als het ROC van Flevoland, omdat er te weinig leerlingen zijn om beide scholen te laten voortbestaan.

Volgens ROC TOP is het rapport nog niet definitief. Het ROC van Flevoland zegt dat dat wel het geval is. De commissie wil geen vragen over de kwestie beantwoorden zolang ze het rapport zelf nog niet openbaar heeft gemaakt.
reacties (9)

 • Ronald

   

  Bizar! Van docenten, ex-docenten, leerlingen en ex-leerlingen van ROC Flevoland hoor je al jaren hetzelfde! Het is er op zijn zachts gezegd een zooitje. Voor veel leerlingen is ROC Flevoland dus niet een goede keuze. ROC Top is veel kleinschaliger. Dat is voor heel veel leerlingen in het MBO veel beter geschikt. Ze zijn relatief jong en de overgang van het VMBO naar het 'vrije studeren' is groot. Juist kleinschaligheid is dan goed om de talenten van de leerlingen te ontwikkelen. Het wekt dus geen verbazing dat het ROC Top in een behoefte voorziet. Als je dan ook bedenkt dat de resultaten van deze MBO goed zijn dan is het ronduit bizar dat het bestaansrecht van deze school in twijfel wordt getrokken. Als er verandering plaats moet vinden, begin dan bij het slecht functionerende ROC Flevoland.

  reageer
 • Henk

   

  Een echte docent zou dit nooit zo zeggen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Als HBO docent in Almere heb ik veel te maken met doorstromers van zowel ROC-TOP als ROC van Flevoland. Ik merk erg groot kwaliteitsverschil in beide leerlingen / studenten. ROC TOP levert kwalitatief betere studenten af. Het zou een schande zijn als zij zouden verdwijnen. Het zou een negatieve impact hebben op het hoger onderwijs in Almere

  reageer
 • Fons

   

  Hebben we nu helemaal niets geleerd van ROC Leiden? Megalomane Roc's zijn niet gewenst. Roc Flevoland wil ook een enorm pand gaan neerzetten in Almere Poort, waarschijnlijk hebben ze om dit te bekostigen de leerlingen van ROC TOP nodig;

  reageer
 • Flip

   

  Die tweede vestiging gaat er komen! ROC Top ligt goed in de markt en bedient de groep studenten die voor kleinschalig onderwijs kiest met een fijn en betrokken team! Let maar op:binenkort wapperen de vlaggen van ROC Top aan de Boterbloemweg!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flip

   

  Die tweede vestiging gaat er komen! ROC Top ligt goed in de markt en bedient de groep studenten die voor kleinschalig onderwijs kiest met een fijn en betrokken team! Let maar op:binenkort wapperen de vlaggen van ROC Top aan de Boterbloemweg!

  reageer
 • Ted

   

  Ze gingen toch een 2 lokatie openen volgend school jaar in de bloemenbuurt? Hoe zit dat dan?

  reageer
 • Charita Kuiper

   

  In een land van keuze vrijheid mag een mbo leerling niet kiezen waar hij zijn onderwijs wil volgen. Waarom wordt leerlingen die verdrinken in de grote van roc Flevoland de kans ontnomen om op een fijne manier hun diploma te kunnen halen. Deze leerlingen ontneem je straks de kans om het beste uit zich zelf te halen en bekwaam te worden in hun droom beroep. We hebben allemaal verschillende mensen in de maatschappij, daarom moet ook een leerling de keuze kunnen maken waar hij gaat studeren en op welke manier!

  reageer
 • Pimpernel

   

  Tja er verdwijnen extreem goed betaalde topfuncties onder de tafel is er blijkbaar nog niets geregeld, het moddergooien kan gaan beginnen of de gemeente komt tijdig met een grote doos geld om het leed te verzachten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert