Van der Valk bouwt hotel nabij vliegveld

LELYSTAD
Er komt definitief een Van der Valk hotel in de buurt van Lelystad Airport. Burgemeester en wethouders en de directie van de hotelketen hebben hiervoor woensdag een overeenkomst getekend. 

Van der Valk komt aan het Larserplein, waar op dit moment al McDonald's en Kentucky Fried Chicken gevestigd zijn. Het hotel krijgt 120 tot 160 kamers in verschillende prijsklassen. Verder komen er ruimtes voor zakelijke bijeenkomsten en feesten. Op de hoogste verdieping komt een Sky-bar met een kilometers zicht over Lelystad, het vliegveld en het IJssel- en Markermeer.

Van der Valk bouwt het hotel in Lelystad, omdat over twee jaar de eerste passagiersvluchten vanaf een vernieuwde luchthaven vertrekken. Tegen die tijd moet het hotel klaar zijn. De vestiging in Lelystad wordt voor Van der Valk-begrippen middelgroot. Er zijn al twee andere vestigingen van het familie-bedrijf in Flevoland.

Wethouder Jop Fackeldey is blij met de komst van het hotel. Volgens hem wordt het nu voor het eerst echt duidelijk dat de ontwikkeling van het vliegveld serieus genomen wordt. Hij is ook tevreden met de prijs die de gemeente voor de grond krijgt. De wethouder wil niet vertellen wat Van der Valk voor de erfpacht moet betalen, maar de gemeente geeft het volgens hem zeker niet cadeau.

 

reacties (54)

 • Van Dijk

   

  Ik heb nog geen kist zien landen

  reageer
 • van dijk

   

  Dit hotel wordt door de gemeente betaald en niet door het COA. De vluchtelingen hebben een verblijfsstatus en wachten op woonruimte, die de gemeente dus nog niet heeft. Tja wie gaat in zo'n hotel zitten. Einde verhaal vrees ik, maar dat is het al heel lang.

  reageer
 • Van Dijk

   

  Een hotel met 25 kamers is geen hotel en zeker niet met een schreeuwerige hotelbaas , die zichzelf de leukste vindt en permanent om aandacht vraagt en over de gasten heen schreeuwt Zelden zo'n onprofessioneel zootje gezien. Bah. Van der Valk weet wat een gast is en gaat daar normaal mee om

  reageer
 • tycho

   

  nou dat zal vast wel meevallen, in jullie hotel zit geen restaurant, dus eten moet je buiten de deur doen, jullie ontbijt is ronduit slecht en door de vele vluchtelingen in jullie hotel, (waar jullie een goed gevulde zak met geld van het COA van krijgen) mogen jullie nog niet klagen!

  reageer
 • Rob

   

  Je ben er blij mee begrijp ik.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dnz

   

  Zeker nooit op congres geweest? Denk je nu echt dat parkeerkosten mij interesseren op congres? Gewoon goede bereikbaarheid en degelijke catering. Rest boeit me niet.

  reageer
 • Marcel Karst

   

  Het is een goede ontwikkeling voor Lelystad en de Provincie Flevoland! Door deze activiteiten wordt Lelystad en daarmee Flevoland een volwaardige (volwassen) Provincie, waar in Lelystad zijn plaats als provincie hoofdstad centraal stelt, en even voor de gene die twijfelen over de werkgelegenheid! Met de ontwikkeling van Lelystad Airport, krijgt Lelystad een Luchthaven die internationaal opereert. Daarvoor zijn randvoorzieningen als hotels ( zoals V/d Valk) belangrijk on-ontbeerlijk om aan de vraag van de markt te voldoen en dit heeft een positieve bijdrage op de werkgelegenheid.

  reageer
 • Henk

   

  Ik droom liever positief, dank u. Alles niks vinden en heel hard roepen doe ik wel als ik oud ben.

  reageer
 • Maartje

   

  Ik vraag me af wie we nu droomt. Was het een boze droom? Er zullen vast meer dan 100 mensen gaan werken, denk je ook niet? Komt u misschien uit Dronten? Waar inderdaad niets maar dan ook niets van de grond komt en hollend achteruit gaat?

  reageer
 • Personeels Zaken

   

  Wellicht een paar in de schoonmaak en daar houdt het er ook mee op!! Uit ervaring in de horeca weet ik dat in Lelystad geen fatsoenlijk opgeleidde horeca medewerkers te vinden zijn. De meeste ervaren horecaffers werken in Amsterdam... Als iemand 1 jaar bij Hajě of Walibi heeft gewerkt wil niet zeggen dat je voor van der Valk geschikt bent!!! Droom maar lekker verder..

  reageer
 • lelystedeling

   

  Dus geen congressen meer in Hotel Lelystad en Agora ( parkeergeld betalen) en ook niet in Erfgoedcentrum Nieuw Land + Bataviawerf (ook parkeergeld betalen). Dus voor al deze bedrijven minder inkomsten.

  reageer
 • frits

   

  120 tot 160 kamers, vergadercentrum en restaurant. Dat betekent ca. 200 arbeidsplaatsen. Noem dat maar minimaal. En gezien de grote werkloosheid in Lelystad onder laagopgeleidenen, zijn die 200 banen van groot belang.

  reageer
 • frits

   

  Klopt. Van der Valk Schiphol ligt ook een paar kilometer buiten Schiphol. Veel hotelgasten willen ook niet pal langs de landingsbaan slapen. Bij Lelystad zou dat overigens iets minder een probleem zijn, omdat er tussen middernacht en 6 uur niet gevolgen wordt.

  reageer
 • John

   

  Ja, en Donkervoort ook.... Maar die zijn daar niet gevestigd vanwege de Luchthavenontwikkeling. Dit Hotel/restaurant wordt alleen daarom in de buurt van de luchthaven gebouwd.... Maar dat begrijpen een aantal mensen blijkbaar niet. Dat zijn meestal dezelfde mensen die niet geloven in de ontwikkeling van de luchthaven en al zeker niets willen toeschrijven aan die ontwikkeling. Jammer voor deze personen, de werkelijk is echt anders.

  reageer
 • John

   

  Zonder luchthavenontwikkeling was deze Van der Valk vestiging er niet gekornen. We hebben het hier niet over een Bastion of F1 hotel. Ook zal er een restaurant worden gedraaid... En je kunt alles wel bagataliseren.. En niet aan luchthavenontwikkelingen koppelen, maar dit is echt wel een luchthavenontwikkeling feitje. En niet alleen de exploitatie is werk, maar ook alles daarvóór (ontwikkeling/aanleg/bouw) en daarna.. De beheerskant.

  reageer
 • Piet

   

  Zit Mac3Park ook niet in de omgeving

  reageer
 • Janneman

   

  Positieve reactie van mij voor VAN DER VALK hotel, vooral op die locatie. Wel zou ik graag willen vernemen of het voor mij als oudere inwoner van Lelystad geregeld is en gaat worden in de toekomst voor openbaar vervoer. Het zou wel fijn zijn als Lelystad inwoners, senioren met weinig inkomen weer gratis met openbaar vervoer zouden mogen reizen in eigen woonplaats. Hoe dat is geregeld met busvervoer naar die hotel en luchthaven locatie, benieuwd hoe dat is bedacht voor bushaltes, de frequentie dus hoe vaak de bussen gaan rijden en hoeveel dat gaat kosten na de komst van uitbreiding luchthaven en deze hotel omgeving. Bewaakte fietsenstalling graag daarbij zodat mijn fiets niet alweer gestolen wordt.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Meeste Hotels liggen vaak een paar km van de vliegvelden. Daar zijn de taxi's en shuttle diensten ook weer blij mee.

  reageer
 • Bas

   

  Tsja en de uitbreiding van de Luchthaven vind je ook al niks. Straks als daar duizenden vluchten per maand vertrekken houd je dat dan nog steeds vol. Kom uit je negatieve stoel joh!

  reageer
 • Frans

   

  Fijn dat het hotek er gaat komem. Maar de gemeente geeft grond niet cadeau? Dat kan toch gewoon openbaar gecommuniceerd worden? Als het geheim moet blijven; waren er dan geheime afspraken (belangen afweging?) en dan wordt de vraag hoe slim was van de Valk in de onderhandelingen! Zij betalen het liefst niets voor de grond dus wat gaat de prijs voor de gemeente worden om deze vis binnen te halen behalve dat het een aanjager is voor de ontwikkeling van het vliegveld? Ontegenzeggelijk gaat dit ook netto (+/-) werkgelegenheid voor Lelystad opleveren in een segment waar we wat aan hebben. We gaan het volgen. Kijk uit naar het de verdere berichtgeving en besluitvorming in de raad.

  reageer
 • Jan

   

  Misschien, maar vooral de regio zal hiervan profiteren.

  reageer
 • Frits1

   

  Wie net als ik dagelijks door Nederland rijdt, kan hebben gezien dat van der Valk op veel meer plaatsen hotels/rest. bouwt. Dat hotel bij Lelystad was r ook gekomen zonder vliegveld. Het is voor deze regio zonder goede hotels nl een gat in de markt en de doodsteek voor de bestaande hotels. En de minimale personeelsbezetting van deze hotels kun je geen serieuze uitbreiding van werkgelegenheid noemen. Ook zullen er banen verdwijnen of verplaatsen. Succes meedromers! De huidige politieke voorstanders zijn straks weg hoor!

  reageer
 • John

   

  Ja is idd wel een afstandje.... Maar wel 100% aan de uitbreiding van de luchthaven te danken. En met het ondernemersverstand op de goede plaats ga je je restaurant/hotel natuurlijk op het kruispunt A6 - Laserweg vestigen.

  reageer
 • Tsja

   

  Wethouder Jop Fackeldey spint er wel bij.

  reageer
 • Jan

   

  Er zijn kleine dorpen genoeg in bv groningen, friesland of drenthe en nog goedkoper ook. Heel veel plezier daar, heeft u geen enkele last van vliegvelden. Of andere groei.

  reageer
 • Freek

   

  Een hotel vestigen bij twee fastfood vreetschuren? Dat wordt dus een afwerkhotel!

  reageer
 • Maartje

   

  "hopen dat het vliegveld er ook echt komt?" Heb je wat gemist? De Luchthaven komt er definitief...

  reageer
 • Robbert

   

  In elk geval is het een flinke vooruitgang voor de gemiddelde culinaire hoogstandjes die er nu geserveerd worden

  reageer
 • Bas

   

  Dat wordt een groot hotel, vooral heel hoge met veel verdiepingen. Ben benieuwd of het hoger wordt dan het nieuwe Transavia hoofdkantoor wat op de luchthaven wordt gebouwd

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Met name de nieuwe van der valk hotels zijn tophotels.

  reageer
 • Bart

   

  Blijkbaar geen kennis van de vdv hotels, die zijn tegenwoordig zet luxueus! N dat voor aantrekkelijke prijzen.

  reageer
 • Jos '56

   

  Uitbreiding van het vliegveld?? volgens mij ligt het Larserplein een paar kilometer van het vliegveld af.

  reageer
 • MKM

   

  Concurrentie is vooruitgang...

  reageer
 • Johan10

   

  Weer een triest voorbeeld van korte termijn denken en rammelende planning. Die statushouders blijven daar lang wonen? Net als de dwingelanden die perse een nieuwe bioscoopwillen in Lelystad. Waarom is de oude bioscoop ook alweer gesloten? Te weinig klanten om de boel draaiende te houden. Dan pompt men er weer subsidie in en als dat stopt?? Het bekende cirkeltje!!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Top Hotel moet naar een van der Valk verwijzen???

  reageer
 • Dirk2

   

  Helemaal goed! Eindelijk een ingeloste belofte! Nu nog activiteiten op Airport zelf want daar is het nog wel stil..... Dit heeft deze stad dringend nodig!

  reageer
 • Vliegensvlug

   

  Met een tussenlanding op Eindhoven AirPort.

  reageer
 • dave

   

  whahaha dat hotelletje kan geen eens op eigen benen staan zonder die statushouders.....en nu gaan klagen? welkom vd valk.

  reageer
 • Tuuk

   

  Nou volgens mij zitten er in het hotel Lelystad airport statushouders, dus daar zullen geen gasten zitten! En die statushouders zitten er niet omdat het hotel zo super goed liep!

  reageer
 • Nol

   

  Alleen maar goed voor Lelystad!

  reageer
 • KC

   

  ..en het bestaande hotel bij het vliegveld. Werkgelegenheid? Als er werkgelegenheid verloren gaat. Van der Valg betaald ook slecht.

  reageer
 • het wordt hier te groot, wegwezen uit lelystad....

  reageer
 • NLToday

   

  Geweldig als alle aspirant ondernemers welke zich hier willen vestigen op het zelfde niveau zouden worden behandeld liep het hier storm. Helaas is een ieder gebonden aan geheimhouding en is er geen werkelijke openbaarheid van bestuur, net als de postbus firma's heden, vraagt men zich over dertig jaar af hoe dit allemaal maar kon gebeuren.

  reageer
 • Frans

   

  Mooi voor de werkgelegenheid....zal wel ten koste gaan van het hotel in het centrum.....

  reageer
 • hotel lelystad airport

   

  dit zal de doodsteek zijn voor de bestaande hotels. onbegrijpelijk dat de gemeente dit doet.

  reageer
 • Pensionado

   

  .. Proficiat Lelystad, zo komt er tenminste weer schot in de zaak... Laten wij hopen dat dit een voorbeeld is voor vele andere ondernemers om zich in de buurt van Lelystad Airport te vestigen.. Ik kan niet wachten tot het zover is dat wij vanaf Airport Lelystad naar Zuid europa kunnen vliegen... GEWELDIG!!!! ..

  reageer
 • LELY

   

  Mijn stad, die leeft bouwt aan zijn TOEKOMST !

  reageer
 • Lida sprenger

   

  Super een top Hotel dat heeft lelystad nog niet .geeft ook weer werk gelegenheid

  reageer
 • Henk

   

  En nu benieuwd wat de personen die claimden dat Lelystad AirPort geen banen op zou leveren te zeggen hebben? Ik kan alleen zeggen: zie je nou wel?

  reageer
 • Mars

   

  Mooi voor de werkgelegenheid. Het lijkt een joekel van een gebouw te worden dus hopelijk maken ze er wat moois van.

  reageer
 • Rolf

   

  Heel blij mee!!! Lelystad groeit weer!

  reageer
 • Albert

   

  Helemaal top.

  reageer
 • Sem

   

  Dat is mooi. De eerste werkgelegenheid die gepaard gaat met uitbreiding vliegveld is hiermee een feit. Top! Moeten dan helaas wel wat bomen gesnoeid worden?

  reageer
 • rikky

   

  das een mooi begin van de uitbreiding van het vliegveld....,nou maar hopen dat het vliegveld er ook echt komt en goed gaat draaien!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert