Lange celstraf voor dader mislukte liquidatie Poortdreef

ALMERE
Een Amsterdammer die anderhalf jaar geleden betrokken was bij een liquidatiepoging op de Poortdreef in Almere is veroordeeld tot twaalf jaar cel. De 22-jarige man werd vorig jaar samen met drie andere jonge Amsterdammers opgepakt voor het plannen van een tweede liquidatie.

In Almere werd in november 2014 's morgens vroeg een auto met een explosief tot stilstand gebracht. Daarna werden de bestuurder en passagier met een automatisch wapen beschoten. Het doelwit van de liquidatie liep in Almere slechts een schotwond op. Hij werd eind vorig jaar alsnog doodgeschoten in Kerkdriel. Wie de man uiteindelijk heeft doodgeschoten is niet bekend. De vier Amsterdammers zaten toen al in de cel.

De vier mannen werden in februari 2015 in een Amsterdamse woonwijk klemgereden en opgepakt. Dat gebeurde nadat ze een tijdlang door de politie geobserveerd waren en wapens die in hun auto lagen onklaar waren gemaakt.

De lokale zender AT5 in Amsterdam heeft helikopterbeelden van die aanhouding online gezet.


 

reacties (1)

 • Sn

   

  Eindelijk echte straffen. Zouden de rechters vaker moeten doen!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dat dacht ik in eerste instantie ook waren het niet dat je in dit land na 2/3 van de rit al voorwaardelijk vrij komt. En dan is 8 jaar belachelijk weinig voor zoiets.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert