School voor cruisepersoneel over twee maanden open

ALMERE
Het trainingscentrum van het Amerikaanse bedrijf Carnival Corporation in Almere gaat over twee maanden open. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de binnenkant van de school voor personeel op cruiseschepen.

Carnival is 's werelds grootste bedrijf in cruises en bouwt in de Almeerse wijk Duin een simulatiecentrum. Hier worden jaarlijks 6500 kapiteins en officieren opgeleid. Naast de school wordt voor hen een hotel gebouwd waar zij kunnen overnachten.

Het Amerikaanse cruisebedrijf investeert zo'n 70 miljoen euro in het complex. De verwachting is dat de komst van het Arison Maritiem Centrum, zoals het complex gaat heten, zo'n 200 banen oplevert.

reacties (3)

 • Knielus

   

  Wat een uiterst wijze reacties weer hier... Enig idee hoe groot die bedrijven zijn en hoeveel personeel ze hebben? Net of fillipijnen geen officier kunnen zijn zegt er 1 hier. Al eens gehoord van dubbele bemanningen ? Na 2 maanden willen ze ook wel eens 2 maanden vrij dus moet er gewisseld worden.

  reageer
 • jessie

   

  200 banen met beetje mazzel zijn dat er 10 uit Almere. Hopelijk brengt die 6500 bezoekers meer op voor de stad.

  reageer
 • De kapitein

   

  Het bestaat niet dat er feitelijk 6500 kapiteins en officieren opgeleid zullen worden. Hoeveel schepen zouden daar wel niet voor nodig zijn? Het zal wel inclusief alle varende functies zijn.

  reageer
 • Frans

   

  De kapitein weet het weer beter... Carnival investeert 70 miljoen en telt in totaal (wereldwijd) meer dan 100.000 medewerkers, verspreid over veel landen.

 • Opa Schoonenberg

   

  Ik behoor zelf tot die bekende stuurlui en moet je dus tegenspreken. Carnival bezit honderd schepen van Carnival zelf, de H.A.L., P&O Cruises, AIDA, Cunard en Costa Cruises. Totaal gaat het om 6500 kapiteins en officieren en die komen eenmaal per jaar naar Almere voor training en bijscholing.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert