'Programmeerwonder' opnieuw uitgenodigd door Apple

SWIFTERBANT • Wo 11 mei 2016 | 22:43 • Woensdag 11 mei 2016 | 22:43
Het 18-jarige programmeertalent Lennart Kerkvliet uit Swifterbant is door het Amerikaanse bedrijf Apple opnieuw uitgenodigd om naar San Francisco te komen. Het is de derde keer in vier jaar tijd dat de Swifterbanter op bezoek gaat bij Apple. Half juni mag hij deelnemen aan de vermaarde WWDC conferentie. Op het symposium worden lezingen en workshops gehouden voor programmeer- en computerdeskundigen.

Lennart Kerkvliet heeft eerder laten zien een zeer getalenteerde programmeur te zijn. Zo maakte hij onder meer een app voor mobiele apparaten speciaal voor kinderen. De reis in juni heeft hij verdiend met het schrijven van een essay over zijn eerdere werk. 

Voor 125 scholieren is tijdens de WWDC een scholarship beschikbaar. Zij kunnen een week lang trainingen volgen. Lennart is één van hen. De jongen uit Swifterbant zit op het VWO en wil daarna informatica studeren aan de UVA in Amsterdam. Hij hoopt een stage te kunnen regelen bij Apple.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel