Drontenaren gaan minder belasting betalen

DRONTEN
Inwoners van Dronten gaan de komende jaren minder gemeentelijke belastingen betalen. Volgens wethouder Ton van Amerongen is dat mogelijk, omdat de begroting op orde is en de gemeente ook de komende jaren geld overhoudt. 

De rioolheffing gaat omlaag, de afvalstoffenheffing blijft waarschijnlijk gelijk en de stijging van de onroerendezaakbelasting voor volgend jaar beperkt tot 0,7 procent. De verwachting is dat een gemiddeld gezin volgend jaar een paar tientjes per jaar goedkoper uit is.

Nu er na jaren van bezuinigen weer wat ruimte in de begroting is, wil de gemeente extra geld vrijmaken voor toerisme, veiligheid en het centrum van Dronten.

reacties (7)

 • drontense

   

  Meneer, zo werkt het niet. De gemeente kan alles opvragen bij de belastingdienst. En verder duurt eerlijkheid het langst

  reageer
 • Wolf

   

  Het is niet gek dat er nu geld over is. Mensen mogen thuis creperen. Bijna iedereen die thuishulp had is er ver op achteruit gegaan. Straks is er geld tekort omdat er mensen dubbel zoveel hulp nodig hebben om weer de boel op orde te krijgen.

  reageer
 • Nora

   

  Dat mag Lelystad ook eens doen elk jaar maar verhogen terwijl ze genoeg in kas hebben

  reageer
 • Opa de Vries

   

  Je moet wel heel dom zijn om bij de gemeente kenbaar te maken dat je spaargeld hebt!!!! Vragen om problemen is dat, het gaat geen een persoon wat aan dat je spaart!!! Wel een beetje wakker blijven!!!

  reageer
 • drontense

   

  Voor vele drontenaren positief nieuws. Wel ben ik benieuwd hoe ze omgaan met mensen met een laag inkomen en spaargeld hebben. Zij krijgen geen kwijtschelding van GBLT. Mensen met een laag inkomen zonder spaargeld krijgen dat wel. Het is de omgekeerde wereld. Je wordt gestraft omdat je spaargeld hebt. Heel veel mensen uit mijn omgeving die gebruik maken van de bijstand hebben ook een auto, sommige een rashond en maar rond melden dat ze geen gemeentelijke belastingen hoeven te betalen. Ik heb ook een laag inkomen vanwege WAO uitkering. Ik heb spaargeld en betaal gemeentelijke belastingen. Daar ben ik trots op al is het moeilijk om rond te komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Zou Almere ook kunnen doen als ze stoppen met dat achterlijke flopriade.

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Een politicus die oog heeft voor de belangen van de belastingbetalers, uniek. Mijn complimenten voor deze man !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert