Gesprek CAO mislukt, nieuwe acties vuilnismannen

FLEVOLAND
Er komen nieuwe acties van de vuilnismannen in Flevoland. Het gesprek van de bonden met de werkgevers over een betere CAO heeft niet voldoende opgeleverd, zegt vakbond FNV.

Wanneer de vuilnismannen van afvalverwerker HVC actie gaan voeren en wat die acties precies inhouden, is nog niet bekend. Daarover beraden ze zich donderdagmiddag.
Begin deze week hielden de vuilnisophalers al stiptheidsacties in Lelystad, Zeewolde en Noordoostpolder.

Volgens de FNV willen de werkgevers geen 3 procent loonsverhoging geven. Ze willen niet verder gaan dan anderhalf procent. Ook willen ze personeel dat al jarenlang als uitzendkracht werkt niet in vaste dienst nemen. De bonden vinden dat onrechtvaardig.

reacties (7)

 • Rob

   

  Kleine correctie op uw reactie, ook ik ben werknemer en niet bij de Unie! U heeft gelijk dat ik een vast dienstverband heb en dat er een aantal zaken gegarandeerd goed geregeld zijn. Op basis van uw reactie heeft u ongelijk als het gaat over de inflatie, die is zeker de afgelopen 2 jaar lager geweest t.o.v. De gestegen CAO lonen. U zou wel gelijk hebben als u stelt dat de lonen sinds zeg 2008 in relatie tot de inflatie achterlopen maar die is toch echt ontstaan door de crisis en ik ben bang dat die niet meer makkelijk ingelopen gaat worden.

  reageer
 • HVC-er

   

  Als kaderlid is uw functie veilig. U wordt niet vervangen door een uitzendkracht. Het zelfde werk, hetzelfde beloond toch? Dus ook dezelfde pensioenopbouw en arbeidsvoorwaarden. En als vertegenwoordiger van de Unie vertegenwoordigd u hoofdzakelijk het midden en hoger kader. Die 1,5-2% is nauwelijks genoeg voor de inflatie!

  reageer
 • Rob

   

  Misschien een steuntje in de rug voordat er stakingen overwogen worden, de gemiddelde CAO verhoging die tot nu toe is afgesloten ligt om en nabij de 1,5 tot 2% voor 2016. Dus de geboden CAO verhoging door HVC is alleszins redelijk! Ik ben Kaderlid bij de Unie en vertegenwoordig als zodanig de werknemers dus weet er wel wat van af. Let wel we hebben het over een 1-jarig contract!

  reageer
 • Rob

   

  Misschien tijd voor een nieuwe aanbesteding, de rechter moet acties simpelweg verbieden, de burger mag hiervan nooit de dupe worden.

  reageer
 • Vissekla

   

  Precies, het zijn de nietsontziende bonzen van de FNV die dit soort heilloze acties verzinnen. Er zijn kennelijk twee soorten burgers :FNV leden en niet-FNV leden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  Actie voeren is prima maar probeer dan wel diegene te "treffen" die verantwoordelijk voor het beleid is. En dat zijn niet de burgers die nu met een niet geleegde afvalbak zitten.....

  reageer
 • De Vries

   

  Terecht. Alweer een werkgever die de CAO aan zijn laars wil lappen. Uitzendkrachten nemen. Zo makkelijk. Stellen ze een eis, hopla, je mag ophoepelen. Dit hebben we allemaal te danken aan onze regering.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert