Hardnekkige zwartrijder 50 dagen de cel in

ALMERE
Bij een controle in de treinen tussen Almere en Amsterdam zijn woensdagavond twaalf zwartrijders betrapt. Het gaat om een controle door NS-personeel en politieagenten die allen in burger gekleed waren.

Eén reiziger was al vaker betrapt en had nog ruim 3.000 euro aan boetes uitstaan voor zwartrijden. Omdat de man de boetes niet kan betalen, moet hij 50 dagen de cel in.

De andere zwartrijders moesten een kaartje kopen met een verhoging van 50 euro. In totaal werd in vijftien treinen gecontroleerd.

reacties (5)

 • Kitty

   

  Overigens blijft de zwartrijder verplicht om de boete te voldoen. 50 dagen in het gevang betekent niet dat hij eronderuit komt... Maar waarschijnlijk is het voor die persoon gratis onderdak, zorg en voeder. Misschien ook een goede tip voor mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats...

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Jazeker: gratis openbaar vervoer. In de huidige situatie worden de kosten van het o.v. al voor 80% gedekt door overheidssubsidie. En voor die laatste 20 % wordt een nauwelijks kostendekkend maar wel kostbaar systeem van o.v. chipkaarten + controle's gehandhaafd. Zou ook een zegen zijn voor het bedrijfsleven: geen ingewikkelde reiskostenregelingen/vergoedingen meer + ook leuk voor de toeristen. Met een verhoging van de inkomstenbelasting van 2 % kan dit gewoon worden gefinancierd.

  reageer
 • Gerrit2

   

  Treinverbod????? Of niet eerder met de trein voordat je de achterstallige kaartjes hebt betaald? Poortjes die niet meer opengaan als hij in de buurt is? Een poosje in de trein laten zitten op een rangeerterrein? Meer oplossingen?

  reageer
 • frits

   

  ja zeker volgende keer voor straf met chroom 6 verf laten werken wel zonder bescherming dan , en dat een halfjaartje

 • Toon

   

  Grote klasse ! Veel vaker doen...

  reageer
 • Pzaal

   

  Moeten ze vaker doen op de treinen. Handen af van conducteurs.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert