Jachthaven sleept gemeente voor rechter

ZEEWOLDE
De eigenaar van jachthaven Wolderwijd in Zeewolde eist bij de rechter directe sluiting van drie havens van de gemeente.

Het gaat om kleine haventjes bij woonwijk Horsterveld, die door de gemeente zijn aangelegd. 

Volgens Peter Verbij van Jachthaven Wolderwijd is er sprake van oneerlijke concurrentie. Hij spant daarom een kort geding aan tegen de gemeente. Dat dient op 25 mei.

reacties (12)

 • Jan

   

  In Jachthaven Wolderwijd zijn alle faciliteiten. Het begint al met een parkeerterrein, maar ook een brandstofpomp, een botenloods, een speeltuintje voor de kinderen, bewaking d.m.v. camera's, een watersportwinkel, een eigen kraan en allemaal recent vernieuwde steigers. Ja, dat kost geld. En als je dat nou niet kan betalen een advies: "dan verkoop je toch gewoon de boot". Iedereen die hier klaagt over de prijzen in een zeer goed uitgeruste jachthaven hou op met zeuren. Naar mijn mening allemaal mensen die voor een dubbeltje op de 1e rij willen zitten, en vooral een hardwerkende ondernemer niks gunnen.

  reageer
 • Keek op de week

   

  Heren dames wat een reacties...even to the point. waar gaat het werkelijk om. Staatssteun door de gemeente en daar kan het probleem zijn dat een ondernemer ineens oneerlijke concurrentie krijgt doordat een gemeente een bouwwerk neerzet en vervolgens tegen een veel lagere prijs verpand aan een stichting!. Kan zijn dat de gemeente Europese subsidie of rijkssubsidie heeft gehad voor de aanleg van de Blauwe diamant Hierdoor zijn de netto kosten wel lager voor aanleg van een haven welk veel minder hoeft te kosten aan liggeld om de kosten te dekken. (Er is aldaar geen water, elektra en toezicht -zie de diefstallen aldaar) Oplossing is eigenlijk heel simpel openbaar maken hoe de financiën zijn geweest. Aanlegkosten Bruto haven Blauwe Diamant. Anders gaat de overheid de commerciële markt verstoren. Of gaat de gemeente de andere haven ook subsidiëren?... by the way de Bonshaven wordt al opgeknapt door nieuwe steigers.

  reageer
 • Theo

   

  Niet alleen katten tegen de gemeente maar ook tegen zijn eigen klanten, geen wonder dat 'Biddinghuizen' en 'strandhorst' een beter alternatief zijn. De steigers van 'wolderwijd' zijn helemaal niet geschikt voor kleinere bootjes, de staan veel te hoog voor een veilige stap op je bootje. Ik hoop dat Peter deze argumenten die op dit artikel aangehaald worden ook meeneemt naar zijn kortgeding maar dat zal wel niet.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het zijn geen gratis ligplaatsen.

  reageer
 • Bert

   

  Hoezo gratis liggen? De watersportvereniging die de havens beheert betaalt gewoon huur aan de gemeente en brengt liggeld bij haar leden in rekening.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  De leegloop van jachthaven Wolderwijd ligt aan het onbeschofte en onkundig personeel, niet aan die drie gemeentehavens.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Tegen gratis kun je niet concurreren. Krentenwegers zoals joep zullen altijd voor gratis of goedkoop gaan.

  reageer
 • Rob

   

  Oneerlijke concurrentie, laat me niet lachen zeg, de 2 jachthavens aan het Wolderwijd/ Nuldernauw hebben toch helemaal niets te vrezen qua locatie en voorzieningen t.o.v. De kleine jachthaventjes in het Horsterwold, in die Jachthavens is amper ruimte voor wat voor boot dan ook en dat wat er ligt zou u zelfs willen weren in uw Jachthaven met alle faciliteiten die je van een jachthaven mag verwachten. De jachthavens op het Horsterwold heeft alleen een hek en dat is alles. U vreest misschien omdat u te duur bent en daar kan je natuurlijk altijd wat aan doen.

  reageer
 • ronald

   

  Joep slaat de spijker op zijn kop. Jachthaven Wolderwijd besteedt iets te veel tijd aan het katten op de gemeente en heeft geen tijd meer om naar zijn klanten te luisteren en naar zijn eigen haven te kijken. Die ziet er niet uit! Niet zo gek dat mensen alternatieven zoeken!

  reageer
 • joep

   

  het is wel een beetje de pot verwijt de ketel ... de laatste jaren is de dienstverlening van Jachthaven Wolderwijd schrikbarend terug gelopen. Ik ben blij dat wij er niet meer liggen. Als ik Wolderwijd was zou ik werken aan mijn eigen goede naam, dan komen er vanzelf weer ligplaatshouders terug.

  reageer
 • ron

   

  ik vrees dat er weinig kans is. waarom zou dat niet mogen? Er is daar toch geen menskracht die door de gemeente wordt betaald? maar misschien is het een optie dat de ondernemer daar liggeld mag gaan vragen tegen de werkprestatie om het daar schoon te houden e,d, bijvoorbeeld (dat lijkt me dan wel weer eerlijk) en misschien ook voor de andere onderhoud en vervangingskosten gaat opdraaien

  reageer
 • Mario

   

  kijk juist uit naar meer van dit soort haventjes in de gemeente misschien dat jachthaven wolderwijd nu wat aan de hoge liggelden gaat doen. van mij mag de gemeente ook nog een watersport winkel beginnen! met wat gezelliger personeel ;-)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert