Wethouder doopt kunstwerk Infinity in De Gilden

DRONTEN
Het kunstwerk ‘Infinity – C.C.P.’ dat in de Drontense wijk De Gilden staat, krijgt daar een permanente plek. Het kunstwerk werd zaterdagmiddag gedoopt door wethouder Ton van Amerongen.

Volgens Van Amerongen is het werk van kunstenaar Koen Vanmechelen een aanwinst voor de kunst in de openbare ruimte. Het werk kwam eind vorig jaar al naar Dronten, na onder meer op de Biënnale van Venetië te hebben gestaan.

Het kunstwerk staat in het water. Infinity heeft de vorm van een ring en is een verwijzing naar het 'Cosmopolitan Chicken Project', ofwel C.C.P. waar Vanmechelen al 20 jaar mee bezig is. Hij kruist kippenrassen uit verschillende landen.

Volgens Van Amerongen symboliseert de ring het versmelten van diverse culturen. Dat noemt hij treffend, omdat Dronten is ontstaan door mensen uit diverse windstreken bij elkaar te brengen.

reacties (6)

 • Ik

   

  Ik kijk ook liever naar natuur dan cultuur of kunst

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Je maakt iets, je noemt het kunst, je lult er een slap verhaal omheen en voila een nieuw kunstwerk is geboren.

  reageer
 • Henk

   

  Bij kunst gaat het niet om het object zelf maar om het verhaal wat de betreffende kunstenaar erbij verzint na het nemen van aanzienlijke hoeveelheden geestverruimende middelen zoals we hier ook weer kunnen zien

  reageer
 • Gerten

   

  Moet je daar kunstenaar voor zijn om zoiets stoms te maken? Het lijkt wel een overgebleven stukje pijp van één of andere grote olieleiding. Wat ben ik blij dat dat lelijke ding niet bij ons voor het huis staat.

  reageer
 • TK

   

  Wat een ontzettend lulverhaal maken ze er weer van.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bastiaan

   

  Echt een aanwinst voor de buurt 😂😂

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert