Raad Dronten positief over bouw seniorenwoningen voor MFC

SWIFTERBANT
De gemeenteraad van Dronten staat overwegend positief tegenover de bouw van 30 seniorenwoningen in Swifterbant. Maar of het plan door kan gaan is niet duidelijk. Er zijn nog veel kritische vragen onbeantwoord. Dat bleek donderdagavond tijdens een vergadering van de raad.

De bouw van de woningen is nodig om de financiering van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in het dorp mogelijk te maken. In het MFC komen een bibliotheek, een dorpshuis, een kerkzaal en zorgvoorzieningen. 

Lang is gedacht dat de corporatie Oost Flevoland Woondiensten de woningen zou bouwen, maar OFW zag er uiteindelijk vanaf. De gemeente wil nu de bouw van de 30 woningen overnemen. Dat gaat ruim 5 miljoen euro kosten.

Inwoners van Swifterbant zetten zich al 10 jaar in voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum in hun dorp. De belangstelling voor de vergadering was dan ook zo groot dat er te weinig plek was op de publieke tribune.

De gemeenteraad van Dronten besluit over twee weken over het plan. Het Multifunctioneel Centrum met de seniorenwoningen zou in 2018 klaar moeten zijn.

reacties (1)

 • Anjo

   

  Huh? Wil de gemeente de bouw van woningen overnemen? Sinds wanneer bouwen gemeenten zelf woningen? Er is verdorie nooit geld en om een bieb of een invalidenparkeerplaats is altijd wel gezeur, maar nu gaan ze ruim 5 miljoen euro uitgeven aan woningen? En woningen met zorgvoorzieningen? Hoe veel mensen wonen er niet in de gemeente Dronten die nog zelfstandig wonen maar steeds minder zorg krijgen en het zelf maar moeten zien te rooien. Die kunnen toch wel heel lang verzorgd worden van 5 miljoen?

  reageer
 • FZ

   

  Beste Anjo, deze 5 miljoen komt weer terug. Is het niet uit huuropbrengsten dan wel verkoop. Uw voorgestelde zaken kosten allemaal permanent geld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert