Stiptheidsacties vuilnismannen gaan door, staking dreigt

FLEVOLAND
Afvalophalers van HVC in drie Flevolandse gemeenten gaan waarschijnlijk op donderdag 26 mei staken. Dat meldt de FNV. Het gaat om Lelystad, Zeewolde en Noordoostpolder.

Tot 26 mei gaan de vuilnismannen door met hun stiptheidsacties. Dit betekent dat ook de komende twee weken vuilcontainers niet geleegd zullen worden, als ze niet correct staan opgesteld. Wie zijn container netjes klaarzet, merkt niks van de stiptheidsacties.

De vuilnismannen gaan door met hun acties, omdat de werkgevers volgens de bonden niet tegemoetkomen aan de eisen voor een nieuwe cao. Afvalophalers in Dronten, Almere en Urk doen niet mee aan de acties, omdat zij onder andere cao's vallen.

reacties (4)

 • Ikke

   

  Haha correct opstellen? Zet ze gewoon eens netjes terug! Als ik mn container weer op wil halen staan ze bij ons in de straat her en der op de parkeerplaatsen! Ze staan dus niet meer netjes waar ik hem had neergezet

  reageer
 • whoknows

   

  Deze actie snap ik niet, tis hier in de straat/wijk al een normale zaak dat de containers niet geleegd worden omdat ze aan de verkeerde kant van de streep staan, en de persoon die voor de vrachtwagen uitloopt, tja te veel moeite om even de container op de juiste plaats te zetten. En vooral de chauffeur van de wagen, samengesmolten met zijn bedieningspaneel voor de containerbedining en vooral met zijn claxon, als iedereen weet wat dat getoeter altijd betekend. Wel denkend dat wij voor hun salaris een flinke vergoeding betalen.

  reageer
 • jo

   

  Wat is correct opstellen? ?

  reageer
 • Coda

   

  Idd wat is correct opstellen ik heb echt geen idee,ja de kant die naar voren moet staan dat weet ik Aan gewezen plaats voor de container hebben wij niet Voor de rest geen idee

 • Flevowatcher

   

  Als ik vuilnisophaler was, wist ik het wel: vuilnis juist extra goed ophalen, ongeacht hoe aangeboden, maar niet bij de HVC afladen, maar op een stukje grond ernaast (of op de parkeerplaats in Almaar: consumenten goed bediend, maar de HVC voor enorme kosten om de berg weer op te ruimen... Dat is klantvriendelijk actievoeren! De inwoners van de diverse gemeenten kunnen er niets aan doen dat de cao niet wordt verbeterd! Die worden door de gemeenten juist op hoge kosten gejaagd...

  reageer
 • IK

   

  Juist die gemeenten zijn aandeelhouder van HVC en willen dus de kosten omlaag brengen of zo laag mogelijk houden! Zou een veel betere actie zijn om de containers van de inzamelvoertuigen bij de gemeente op de stoep te zetten, is er dan nog geen beweging desnoods storten bij de gemeentehuizen!

 • KC

   

  De gemeentes zijn zelf aandeelhouders. Wie verdienden daar aan? Juist de gemeentes en niet de burgers.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert