Petitie tegen mogelijke komst crematorium

LUTTELGEEST • Do 12 mei 2016 | 21:50 • Donderdag 12 mei 2016 | 21:50
Een aantal inwoners van Luttelgeest is een petitie gestart tegen de mogelijke komst van een crematorium in de voormalige katholieke kerk in het dorp. De tegenstanders vinden het prima dat er een goede nieuwe bestemming wordt gezocht voor de kerk die sinds 2 jaar leeg staat. Maar een crematorium hoort volgens hen niet in een woonwijk en vlak bij een school thuis.

Volgens de tegenstanders hebben de initiatiefnemers gezegd dat het plan alleen door kan gaan als er voldoende draagvlak voor is in het dorp. Met hun petitie hopen zij aan te tonen dat deze steun er niet is.

Drie inwoners zijn aan het onderzoeken of de kerk verbouwd en uitgebreid kan worden tot een crematorium. Het benodigde geld zou via crowdfunding bijeen moeten worden gebracht. In Noordoostpolder is momenteel nog geen crematorium.

De initiatiefnemers willen niet reageren op de petitie. Zij gaan begin volgende week met dorpsbelang en de bezwaarmakers om de tafel om de bezwaren die in het dorp leven te bespreken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel