Gemeente wil verder met onteigening camping Waterhout

ALMERE
Camping Waterhout in Almere blijft niet op de huidige plek aan het Weerwater en moet wijken voor de Floriade. Dat werd donderdagavond tijdens een bespreking op de politieke markt duidelijk. Wethouder Tjeerd Herrema van Almere wil doorgaan met de procedure om de camping te onteigenen.

Herrema zegt dat Waterhout in november een plan van de gemeente heeft afgeslagen om in aangepaste vorm op de huidige plek te kunnen blijven zitten. Campingeigenaar Tineke Fokkens ontkent dit. Zij schrijft in een brief aan de raad dat zij onlangs pas een zogeheten inpassingsplan van de gemeente heeft gekregen en daar blij mee is. De wethouder wilde hier donderdagavond tijdens de bespreking niet op ingaan. Hij zei alleen dat hij met de eigenaren in gesprek blijft. Er zijn andere locaties aangeboden, maar er is nog geen overeenstemming bereikt, aldus de wethouder.

Herrema wil daarom ook doorgaan met de onteigeningsprocedure. Volgens hem dringt de tijd omdat een deel van de grond waarop de camping ligt aan Rijkswaterstaat moet worden geleverd. Die grond is nodig voor een ontsluitingsweg voor auto- en busverkeer. De wethouder gaat ervan uit dat hij de gemeenteraad nog voor de zomer het onteigeningsbesluit kan voorleggen.

Overigens blijkt ook uit het nieuwe bestemmingsplan voor het Floriade-terrein dat de camping van de huidige plek verdwijnt. Alleen het Vogeleiland in het Floriade-gebied heeft de bestemming kampeerterrein gekregen.

reacties (19)

 • peteratea

   

  Lijkt mij een goed idee de onteigening, (ook al stem ik PVV). Ben nog steeds van mening dat die camping moet verdwijnen. We spreken hier over een 10 jaarlijkse wereld landbouw tentoonstelling. Voor een dagje naar de camping moet je dan echt ergens anders zijn.

  reageer
 • monica

   

  Gemeente Almere is net de Camorra, met de erfenis ( bedankt mevrouw Joritsma ) van geldlustige personen en figuren in de gemeente die niet op hun bek willen gaan bij hun nieuwe Frankie. Waarom iemand die een bedrijf rund kapot maken, met een kansloos project die net als alle andere ideeen in deze stad zijn mislukt. Ja het park bij Annemarie voor de deur is wel geslaagd,maak daar de Floriade en laat haar met haar streken die ze ons hebt aangedaan de afgelopen jaren van burgervader voor aap zitten. Oja Triade zorgt voor personeel via haar dochter.

 • Henk

   

  Ik geloof dat jij niet begrijpt dat geen enkele Floriade ooit winst heeft opgeleverd. Dus jij wil straks met plezier meebetalen aan dit financiële debacle. Betaal jij mijn deel dan ook ?

 • Robert

   

  Tjeerd Herrema is een vechter. Dus de Floriade gaat er komen en de camping verdwijnt daar gewoon. Weg gestuurd uit Amsterdam omdat hij daar verantwoordelijk werd gehouden voor de enorme kostenoverschrijding van de Noord/Zuid lijn. Dus gewend om gemeenschapsgeld te verkwisten. De Floriade mag daarom verliesgevend zijn want Herrema zit er niet mee. Het is toch maar gemeenschapsgeld. En de overige politieke partijen zitten allemaal te slapen.

  reageer
 • guus

   

  we hebben in Almere minstens 2 terreinen waar een Floriade prima gehouden kan worden, Pampushout tussen bos en dijk en Almeerderhout. blijft de vraag of "we" nu echt op de Floriade zitten te wachten (als er duidelijkheid is over de kosten en baten......) ahhhhh, wethouders en meelopers ga rekenen en zie hoe het met vorige Floriades is afgelopen. En..... er is al een wethouder die elders bewezen heeft dat hij een meester is in dingen niet onder controle te hebben ! de geschiedenis herhaalt zich (bijna altijd) !!

  reageer
 • michael

   

  weg met die camping en die paar bomen !! gemeente toon eens lef en begin eens met de floriade, Tekorten kunnen via belastingverhoging worden weggewerkt door 200 000 inwoners een briefje te sturen en na de floriade er een groot gebied met woningen en kantoren van te maken !!

  reageer
 • hans

   

  Is het niet tijd voor een referendum. Deze Floriade moet er mijns inziens helemaal niet komen. De burgers van Almere mogen straks opdraaien voor het inmense verlies dat op dit project wordt gemaakt. Wie schudt die Herrema eens wakker.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er is al een referendum gehouden, namelijk onder de democratisch gekozen raadsleden van Almere. De uitkomst van dat referendum was: meerderheid is vóór. Het soort referendum dat jij voorstaat is louter bedoeld om stokken in het wiel van democratisch vastgesteld beleid te steken. Dat kan niet de bedoeling zijn. Als de raad het niet weet en vóóraf de mening van de bevolking wil weten kan het nut hebben, anders niet. Voor de rest: volgende gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018!

 • laat alle reacties zien
 • Gaudi1959

   

  Verplaats de Floriade naar Pampushout nu het nog kan. Daar hoef je niemand te onteigenen, er is daar ruimte zat tussen mooi bosgebied en de dijk met uitzicht op het IJmeer. Je hebt daar ook geen last van de A6-herrie. Helaas zal de wethouder te koppig zijn om zijn standpunt te wijzigen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Zucht... en dat voor een miloenen verliesleidend project flopriade..

  reageer
 • Hannes

   

  Je moet toch wat in je mars hebben, om je belang wat het project Floriade, woning, en wegenbouw, willens en wetens door te drukken.. Waar het gros totaal niet wil dat de Floriade/woningbouw op het Vogeleiland gebouwd gaat worden... Of is het toch haast maken nu bekend is dat de wegenbouw niet meer zonodig is om uit te gaan breiden....Ondernemers weten donders goed waar ze mee in zee gaan!!...Dit hele gebeuren zoals het nu gaat brengt Almere wereldwijd alleen maar schade op.." Ga te paard en neem het zwaard, en ga praten, en je zal merken dat er nog heelveel openstaat". Drie keer blazen en je wordt zo binnen gelaten"... En de Kasteelvlag zal zeker in al zijn kleur gaan wapperen!!.

  reageer
 • Henk

   

  Wethoudertje Herrema, wat ben je een drammer. Jouw politieke ambities gaan over de rug van de eigenaren van deze mooie camping. Een camping die voor velen van buiten Almere een begrip is. Wethoudertje Herrema, mag ik jouw ter verantwoording roepen als jouw project over enkele jaren zwaar verliesgevend blijkt te zijn. Nee he, want dan ben jij allang weg. Een ander leuk baantje overgehouden aan dit project. Wethoudertje Herrema, vind jij het vreemd dat burgers zich afwenden van de politiek ? Er is nog geen één Floriade winstgevend gebleken. Wethoudertje Herrema, je bent lid van PvdA. Een salonsocialist, links lullen en rechts zakken vullen.

  reageer
 • jo jo

   

  Zaak stinkt als je het mij vraagt..

  reageer
 • peter

   

  Zonde dat dit stukje natuur plaats moet maken voor een eenmalig prestige project waarvan men nu al weet dat het financieel niet uit kan.

  reageer
 • Rutger

   

  Al het slechte in de wereld komt in één persoon samen: Tjeerd Herrema.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je zou wensen dat de wereld zo overzichtelijk was. In het echt is het toch een tikkeltje gecompliceerder.

 • Dirk2

   

  Moet de wereld om ons heen dit nog serieus nemen? Staaltje armpje drukken? Wat wil de gemeente Almere hier mee uitstralen? Zijn er al internationale partijen die getekende intenties voorzien van benodigde middelen hebben overlegd?

  reageer
 • Jan

   

  Wat een mooi groen gebied als ik naar deze foto kijk. Straks allemaal weg. De bevers die in het gebied actief zijn worden door deze wethouder gewoon de nek omgedraaid. Het gaat nu alleen om de camping. Maar de fauna in dit gebied hoe staat het daar mee. Er wordt geen woord over gerept.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Ik heb nog nooit gehoord dat er bevers zijn. Die zijn er niet. Wellicht wel een paarse krokodil?

 • Krek

   

  Wat een soap.

  reageer
 • Joost

   

  Wist u trouwens dat Tjeerd Herrema opstapte als wethouder in Amsterdam omdat hij fouten maakte bij de Noord/Zuid-lijn. Door hem heeft de lijn meer geld gekost en veel vertraging opgelopen. Zoek het maar op. Maar binnen PvdA normen is dit vast een reden om weer verantwoordelijk te zijn voor een groot en duur evenement.

  reageer
 • Joost

   

  Een bedrijf wordt onteigend door een overheid voor een weg te worden op evenement dat éénmalig wordt gehouden. Het doet er niet toe wat je mening is over de Floriade, maar dit is toch simpelweg belachelijk en een staaltje machtsmisbruik van de overheid.

  reageer
 • Machts misbruik?

   

  Dit is corrumperen,macht zo gebruiken dat men bezwijkt . Als men deze tactiek gebruikt met enige verwarring te zaaien dan is men geraffineerd slachtoffers aan het maken.Deze methode wordt stelselmatig gebruikt om plannen te forceren zonder mededogen. Terwijl het gehele plan wiebelt op zijn haalbaarheid.Trouwens waarom zo manipuleren terwijl misschien de wegen van rijkswaterstaat ook wel anders gelegd kunnen worden?

  reageer
 • Job

   

  Klinkt als het spelen van een spel waarvan de spelregels onbekend zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert