Wethouder Huis gaat door het stof

ALMERE
Wethouder Frits Huis is donderdagavond nogmaals door het stof gegaan. Meerdere partijen uitten stevige kritiek op de wethouder. Zij verweten hem de raad te hebben gepasseerd toen hij met de vakbonden een akkoord sloot om verdere stakingen in het busvervoer te voorkomen. Hij was met de bonden overeengekomen dat er extra veiligheidseisen in de aanbesteding voor het toekomstig busvervoer konden worden opgenomen. Eerder had hij tegen de raad gezegd dat dit niet mogelijk was.

Omdat de bespreking over dit onderwerp de vorige keer door tijdgebrek niet kon worden afgemaakt, stond het donderdagavond opnieuw geagendeerd. De wethouder gaf opnieuw aan te weinig genuanceerd richting de raad te zijn geweest. "We zaten in een flow om snel door te gaan met de aanbesteding omdat er ook nog andere aanbestedingen aan zaten te komen en we daar concurrentie van verwachtten. Maar daarin ben ik te stellig geweest."

Het zat meerdere partijen ook dwars dat de wethouder de aanbesteding niet vooraf op de politieke markt had besproken voordat het programma van eisen werd gepubliceerd. Huis beloofde dit in de toekomst in vergelijkbare situaties te doen. Voor de raadsfracties was hiermee de kous af.

reacties (8)

 • Nora

   

  Terecht dat huis te snel is met dingen hij denk niet na

  reageer
 • Nora

   

  Die man moet opstappen hij wil altijd in de belangstelling staan

  reageer
 • Jos

   

  Een grote poppenkast inderdaad, tijd voor de volgende Klaas Vaak.

  reageer
 • Henk

   

  Je verwoord het precies zoals het er aan toe gaat.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Frits staat altijd in de picture, is hij wethouderswoordvoerder? of is hij de enige welke w-e-r-k-t?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Hij blijft zolang hij z'n vriendjes in Haven op z'n wenken kan bedienen, een brugje meer een fietspad minder....

  reageer
 • Jacob

   

  Het was een grote cabaretvoorstelling met als doel om het gepeupel bezig en tevreden te houden. "Door het stof gaan", "stevige kritiek", "verwijten", allemaal lariekoek. Het is een grote kliek die elkaars hand boven het hoofd houdt. De uitkomst was geheel voorspelbaar en lag al bij het begin vast: "Voor de raadsfracties was hiermee de kous af". Daarna was het tijd voor een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje en Frits Huis kan weer doormodderen en manipuleren.

  reageer
 • Raymond

   

  Alweer.................., hoe lang nog?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert