Werkstraffen en boete voor rozenkwekers

LUTTELGEEST • Vr 13 mei 2016 | 8:38 • Vrijdag 13 mei 2016 | 8:38
Twee rozenkwekers uit Luttelgeest hebben van de rechtbank in Utrecht ieder tachtig uur werkstraf gekregen, omdat ze verboden bestrijdingsmiddelen hebben gebruikt. Daarnaast zijn middelen die wel zijn toegestaan vaker gebruikt dan mag.

De overtredingen vonden plaats in 2012 en begin 2013. Eén van de bedrijven is inmiddels failliet. Het bedrijf dat wel nog bestaat moet een geldboete van 10.000 euro betalen. Het Openbaar Ministerie eiste dat dit bedrijf drie maanden dicht moet als er een nieuwe overtreding plaatsvindt. Daar ging de rechtbank niet in mee.

De twee kwekers vertelden tijdens de zitting dat de regelgeving rondom de bestrijdingsmiddelen in hun ogen erg verwarrend is. Een enkele overtreding gaven ze toe, maar daarnaast zouden zij bepaalde regels anders hebben geïnterpreteerd dan de controleurs. Bij een controle in 2014 werden bij het nog bestaande bedrijf géén misstanden meer aangetroffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel