Gemeentes zoeken schipper voor Horsterveer

ZEEWOLDE
De aanbesteding voor fiets- en voetveer 'De FleGel' is van start gegaan. De gemeente Zeewolde is, samen met de gemeentes Ermelo en Harderwijk, op zoek naar een uitbater voor de veerdienst die van Zeewolde naar strand Horst vaart.

De huidige verbintenis stopt in 2017. De nieuwe uitbater mag de pont bevaren van 2017 tot 2026. Volgens de gemeente nemen jaarlijks zo'n 220.000 mensen op dit traject de boot.

De drie gemeentes hopen eind juli bekend te kunnen maken wie de pont Horsterveer mag gaan exploiteren.

reacties (5)

 • peter

   

  Aanbesteden, uitbesteden zijn modetrends binnen de overheid die meestal de voor de burger nadelige gevolgen hebben. Maar we gaan gewoon door. Ns/pro rail, fyra, betamelijk, int projecten uvw en belasting hebben ze niets van geleerd.

  reageer
 • Jeroen

   

  De gemeente zou de huidige verbintenis (oftewel het contract) natuurlijk ook gewoon kunnen verlengen. Gaat toch prima zo. Nee, we gaan aanbesteden zodat we de allergoedkoopste binnen halen. Goed voorbeeld daarvan is natuurlijk de Fyra maar ook nog niet vergeten is de manier waarop het centrum innertijd bestraat werd. Goedkoopste aannemer, die af en toe tussen zijn echte klussen door eens wat steentjes kwam leggen. Het hele centrum heeft weken, zo niet maanden open gelegen. Maar goed, de goedkoopste uitbater dus, hoop niet dat er straks zelf gepeddeld moet worden, of erger nog, met je vinger een gat in de romp dichthouden :-) Ik zeg, laat het gewoon zo als het is, gaat namelijk al jaren prima zo!

  reageer
 • Rob

   

  Wat is er mis met de huidige schipper, die man vaart de pont al sinds mensenheugenis in Zeewolde, aanbesteding waar hebben we het over, sterker nog gaat helemaal nergens over en wordt niet goed van dat woord. Betekent voor de burger alleen maar dat het duurder wordt. Komt er ook een andere pont ofzo, bij mijn weten is Ducker de eigenaar van de huidige pont en waar gaat die dan heen? Wat een kapitaal vernietiging.

  reageer
 • OK

   

  Ik wil graag heel graag. Waar kan ik mij aanmelden?

  reageer
 • kees d.

   

  En de huidige schipper mag zich melden bij het UWV?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert