CNV-vuilnismannen staken niet

FLEVOLAND
Vuilnismannen die lid zijn van het CNV doen niet mee aan de stiptheidsacties die hun FNV-collega's houden in Lelystad, Zeewolde en Noordoostpolder. In tegenstelling tot de FNV is het CNV juist heel tevreden met de loonsverhoging die de werkgevers in de CAO-onderhandelingen hebben aangeboden.

Volgens de vakbond bieden de werkgevers een salarisverhoging van 4,3 procent plus een eenmalige uitkering van 150 euro. Ook zijn ze bereid om iets te doen aan de grote aantallen uitzendkrachten onder de vuilnisophalers door hen een vaste aanstelling te bieden. Het CNV begrijpt niet waarom de FNV dat onvoldoende vindt.

De FNV-vuilnismannen kondigden donderdag aan door te gaan met de stiptheidsacties. Ook komt er op 26 mei waarschijnlijk een staking.

reacties (6)

 • Volgens Almeerse Begrippen

   

  Vakbond CNV wil niet staken omdat de kas leeg is en hun leden dus geen stakingsvergoeding kan uitkeren. De bond heeft met het voorstel van werkgevers in het openbaar vervoer ook al ingestemd.

  reageer
 • Kitty

   

  Gelukkig was mijn container donderdag gewoon geleegd (Lelystad). Blijkbaar mag je ook geen lege melkpakken e.d. meer bij het restafval aanbieden, maar moet dit bij het plastic afval welke je vervolgens naar een plasticcontainer elders moet vervoeren (die als gevolg daarvan 9vd 10x uit hun voegen barsten en/of niet regelmatig geleegd worden) Ik scheid mijn afval, maar ondertussen kan die restafvalcontainer zo zoetjes aan de deur uit, want je moet al je klerezooi zelf versjouwen. Oh, die melk/sappakken doe ik dus gewoon bij het restafval. Je moet al die pakken opgevouwen met doppen erop aanbieden! Alsof ik niets beters te doen heb zeg! Ik wil inmiddels eigenlijk wel korting op mijn afvalstoffenheffing, want ik doe het werk van de vuilnismannen op deze manier (die straks zonder werk komen te zitten als we met z'n allen ons eigen afval door de stad dienen te vervoeren). Of geef elk huishouden nog een aparte plastic (+blik/melk&sappakken)container!

  reageer
 • Henk

   

  Het CNV is een verlengstuk van het CDA.

  reageer
 • Pieter

   

  Ik wou dat ik er 4.5% erbij kreeg....

  reageer
 • Gerten

   

  Dat is typerend voor het CNV. WAARDELOZE vakbond !!!

  reageer
 • Jake

   

  Nee de FNV is lekker!

 • laat alle reacties zien
 • CAO

   

  Het CNV heeft het al zo vaak bij het verkeerde eind. Het bod is 1,5 % en het FNV vraagt 3%.

  reageer
 • De Vries

   

  Als dat zo is geef ik de FNV gelijk. We moeten in Nederland harder optreden tegen werkgevers. Laten we een voorbeeld nemen aan vakbonden in Frankrijk, Duitsland en België.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert