PostNL schrapt 127 brievenbussen

FLEVOLAND
De komende maanden verdwijnen er 127 brievenbussen uit de provincie. Volgens PostNL worden er steeds minder brieven verstuurd, waardoor een flink aantal bussen overbodig wordt. De meeste brievenbussen worden weggehaald in Lelystad en Zeewolde. Daar verdwijnt bijna de helft van de bussen.

Brievenbussen die wel blijven maar weinig worden gebruikt, worden verplaatst naar drukbezochte en goed bereikbare plekken. Het gaat dan om supermarkten, trein- of busstations of naar het begin van een woonwijk. PostNL zegt hierover: "Het uitgangspunt is dat brievenbussen voor iedereen goed bereikbaar blijven. Ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorgcentra zullen niet verplaatst of weggehaald worden."

Na 1 juli moeten de brievenbussen weg zijn. In heel Nederland verdwijnen 10.000 van de in totaal 19.000 brievenbussen.

Bekijk hier uit welke straten de brievenbussen verdwijnen (w), nieuw worden geplaatst (n) en worden behouden (h). 

reacties (21)

 • Nora

   

  Ook achter het zorgcentrum de uiterton gaat de brievenbus weg aan de marktstraat waar moeten de oudere dan naar toe ga je schamen PostNL

  reageer
 • lelystatter

   

  Gewoon aan de andere kant van de Uiterton op de koopmanshof (parkeerplaats) vlak bij de hoofdingang.

 • dinges

   

  Laatst een filmpje gezien op face book over het gebruik van een mobiele telefoon van tien jaar geleden. Nee hoor ik begin er niet aan. heb een antwoordt apparaat e.d. waren de geluiden die werden gehoord. Nu is iedereen verbaasd als je geen mobiel hebt. De tijden veranderen. Ik kan me niet voorstellen dat de brievenbussen vol zitten. Ja alleen met kerst.

  reageer
 • Wordt het geen tijd dat post nl zijn deuren eens gaat sluiten......wat een kansloos bedrijf is dit geworden zeg, ongelofelijk !!! Dit is de V&D van de postmarkt, het is een kwestie van tijd......

  reageer
 • Thomaske van Dijck

   

  Onbegrijpelijk. Ik woon in Lelystad-Haven dichtbij het Bovenwater. De brievenbus die daar staat, is voor een gedeelte voor het oude gedeelte, de wijk Najade en de Weerribben. Er wonen in die wijken ook ouderen met beperkingen en ouderen die geen computer hebben. Slechte zaak. Voor mij betekent het lopen met de rollator de hele Harderwijkstraat uit naar de Ringdijk waar bij de voormalige ALDI nog een brievenbus staat. Als die weggaat moet ik naar de Plus, brievenbus Botter. Ik rij geen auto en kan niet meer fietsen. Denk nog eens na en laat de brievenbus aan het Bovenwater staan.

  reageer
 • Noorderplassen

   

  Hoera, voor onze wijk een verbetering! Eindelijk een brievenbus op een centraal punt (bij de supermarkt), daar hebben wij al jaren geleden om gevraagd! De brievenbussen die er nu staan, staan juist niet centraal in de wijk, maar een heel eind verderop op een vrij onlogische plek ergens midden in de woonwijk. Helaas dat het Kialapunt wel vorige maand verdween in onze wijk, nu moet ik voor pakketjes van zowel Kiala als Postnl een eind rijden of fietsen :-(

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joost

   

  Prima besluit. Men stuurt amper post, wanneer je dit wel doet, kan je ook bij de supermarkt terecht. En daar moet je sowieso al zijn wekelijks. Mensen zeuren ontzettend over PostNL, maar je moet niet vergeten dat het geen overheidsbezit is. PostNL is een bedrijf en houdt zich aan de wet. Als je hier tegen ben had je maar socialistischer moeten stemmen de afgelopen jaren of gewoon meer brieven sturen.

  reageer
 • Bas

   

  Is het gek als ik denk dat jij bij PostNL werkt?

 • Henk

   

  Oneens hoor Joost, er zijn heel wat Postpunten verdwenen, ook uit de supermarkt. Bij ons in de buurt kun je dus niet met je envelop bij de supermarkt terecht, er is geen Postpunt en zelfs geen brievenbus...

 • hanneke

   

  Bij de supermarkt verdwijnt het ook! aH gordiaan weg post. Bij AH voorhof nooit post heweest. Nog even kun je nergens terecht met je brief. Dus hoppa via email dan maar!

 • Sandra74

   

  De prijzen worden hoger maar de service slechter pffffff

  reageer
 • frits

   

  Waarom Almere er zo veel houdt, heb ik teruggevonden. PostNL heeft een landelijke klankbord in het leven geroepen. Namens de gemeenten zaten daarin vertegenwoordigers van Almere en Bronckhorst. Die gemeenten wilde PostNL dus blijkbaar graag te vriend houden.

  reageer
 • frits

   

  Kan iemand me uitleggen waarom Almere er wel zoveel houdt? Totaal niet in verhouding met het aantal inwoners en arbeidsplaatsen van Almere. Zeewolde 12, Lelystad 42 en Almere 173. Of posten al die gezinnetjes in Almere nog zoveel post? Ik geloof er niets van.

  reageer
 • Ikke

   

  Heel verzetswijk, geen 1 brievenbus meer. Aparte keus

  reageer
 • Bas

   

  Dit jaar ga ik ook geen echte kaarten meer versturen. Ze belandden na oud en nieuw in de vuilnisbak en met dit soort acties vraagt PostNL er zelf om

  reageer
 • Ine

   

  Als ik zie hoe ver ik straks moet lopen worden het inderdaad alleen nog digitale kaartjes.

 • KC

   

  Onbegrijpelijk dat de bus bij Kempenaar 21 weggehaald! Hij staat centraal bij een school en bij de ontsluitingweg van de Kempenaar. De dichtbijzijnde is nu alleen nog bij WC Kempenaar. Tussen de spoorlijn en WC niets meer, terwijl er veel ouderen wonen.

  reageer
 • Natradamus

   

  Haha, heb al vaker moeten zoeken naar een brievenbus, dus dat wordt nog intensiever zoeken wil ik nog felicitatie/nieuwjaarswensen versturen. Ga mijn brievenbus nu ook maar dicht timmeren de giga ongewenste reclameberg zit ik ook niet op te wachten de natuur ook niet lijkt mij. Voor zowel de televisiereclame als internet reklame heb ik al een afweerinstallatie. Nu nog een internet stoorzender installeren en we hebben rust in de woonwijk. Weer nieuwe kansen voor de stads/dorps omroeper en de deurwaarder.

  reageer
 • Jan

   

  Lijkt mij veel handiger voor hun dat ze alle bussen weg halen en de te bezorgen post thuis komen ophalen. Wat een onzin verhaal, er moet natuurlijk weer bezuinigd worden maar alle bussen die ik regelmatig bezoek zitten tegen ophaaltijd nog steeds vol. Nog even en dan moeten we zoals "Ik" al omschrijft de brief zelf gaan bezorgen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit is de veranderende wereld. Er rijden ook geen diligences meer, en de postduif is ook afgeschaft. Stoomtreinen is alleen nog voor de hobby, en de petroleumlamp voor in het museum.

  reageer
 • Jan

   

  De trekschuit was ooit ook poulair.

 • Kopertje

   

  lijkt me heel logisch, ik kan me niet heugen dat ik de afgelopen jaren nog een brief gepost hebt

  reageer
 • Ik

   

  Volgend jaar komt PostNL met een nieuwe, maar duurdere zegel, waarmee je zelf je brief mag gaan bezorgen bij de geadresseerde !

  reageer
 • Jan

   

  Onvermijdelijk, maar toch kijk ik met nostalgie naar een telefooncel en bijbehorende brievenbus. En dat je nog naar een postkantoor ging. Kan me zelfs nog herinneren dat er zelfs telefoonboeken in de cel hingen. Waarschijnlijk is er over 10 jaar ook geen brievenbus meer.

  reageer
 • whoknows

   

  Misschien moeten ze eens gaan afvragen waarom wordt er steeds minder op de post gedaan. Een reden zou kunnen zijn dat de dichtsbijzijnde brievenbus al ver weg is, vooral voor de ouderen onder ons, misschien zijn de aantal bezorgdagen behoorlijk ingekort nu de maandag ook is uitgevallen en misschien (denk zelf de belangrijkste reden) zijn de postzegels te duur geworden. En dan is een onpersoonlijk mailtje of WatsApje veel makkelijker en goedkoper dan een leuke evt persoonlijke kaart te laten bezorgen

  reageer
 • tries

   

  En hup daar gaat de service nog verder achteruit! Erg jammer ... men wil alleen maar alles per de mail. . maar niks leukers dan een echt kaartje of geschreven brief..

  reageer
 • Rob

   

  En daar ben ik het helemaal mee eens, een maatschappij waarvan je alles vanuit je luie stoel regelt daaraan gaan we ten onder. Je ziet het al in de winkelcentra's gebeuren. En maar klagen dat het zo ongezellig is en dat alles verpaupert

 • Rob

   

  Onvoorstelbare actie, ja er wordt minder post bezorgt maar de postzegel daarentegen is de laatste jaren wel fors gestegen, de bezorgingen per week zijn minder geworden en gaat men ook nog het aantal brievenbussen halveren. Post NL is zich zelf aan het opheffen denk ik alleen hebben ze het zelf nog niet door.

  reageer
 • Johan10

   

  Helemaal mee eens! Dit bedrijf is een typisch voorbeeld van de crisis in Nederland. Post- en pakjes bezorgers slecht betalen en de postzegels steeds duurder maken! Brievenbussen verwijderen en de postkantoren sluiten. De service voor de klanten is bijna nul! Nog meer brievenbussen weghalen dus nog veel minder klanten. Weg met die nep e-cards en gefotoshopte zgn kerst en nieuwjaarskaarten!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert